DEPAYSEMENT

Creatie
Ascanio Celestini

Van 18 tot 29 april 2017 / Grande salle

Théâtre , Abonnement Gourmand

- ABO GOURMAND -

Het abonnement krijgt voorrang tot 15 september 2016

ABONNEMENT

Creatie op het Festival de Liège: 17 februari 2017

In deze nieuwe creatie, bedacht voor een Franstalig publiek, treffen we opnieuw Ascanio Celestini aan (live vertaald door Patrick Bebi), voor het eerst in het gezelschap van een Franstalige actrice, Violette Pallaro en een accordeonspeler.

Met zijn onnavolgbare taal, zijn grillige poëzie, zijn verwoestende humor die tegelijk teder en wreed is, zijn maatschappelijk en politiek engagement en zijn liefde voor 'de kleine man', keert de spirituele zoon van Dario Fo naar ons terug met een theatervertelling zoals alleen hij die kan brengen. Een mengeling van tragedie en komedie, van lachen en wenen, van literaire flitsen en onverbiddelijke retoriek. Die dompelen de toeschouwer voortdurend onder in een wereld die in strijd is en door de politiek ontgoocheld is, waarbij hij de sociale onrechtvaardigheden blootlegt en de mens weer centraal plaatst in elk discours.

Als zoon van een timmerman en een kapster die van dansen hield, half plaaggeest en grapjas, half metafysische clown, groots schrijver en rad van tong, voert Celestini ons nog maar eens mee in een adembenemende maalstroom van woorden, stijlen en bewijsvoeringen.

In het kader van

The 19 Mei 2016

ET VOILÀ !
saison 16-17