Ingevolge de vele maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het Coronavirus, zien we ons genoodzaakt om Please, continue (Hamlet) optredens te annuleren die aanvankelijk waren gepland. Meer informatie.

Op het podium, dat voor de gelegenheid omgebouwd is tot Assisenhof, begint het proces tegen een jongeman die tijdens een huwelijksceremonie de vader van zijn vriendin heeft vermoord. De hoofdrolspelers zijn tevens de enige acteurs op het podium en stellen zich voor. Het zijn Hamlet, Gertrude en Ophelia in de rol van achtereenvolgens de verdachte, zijn moeder, en zijn ex-vriendin. De advocaten, de voorzitter en de deurwaarder zijn authentieke beoefenaars van de rechtspraak in de stad waar de opvoering plaatsvindt. Aan het einde van de debatten zullen 12 toeschouwers worden aangewezen die de volksjury zullen vormen. Zij zullen moeten beraadslagen en beslissen over de schuld of onschuld van de verdachte.

De toeschouwers worden meegezogen in de dramatische spanning van het misdrijf en de  zeer authentieke procedure. Aldus worden zij directe getuigen van de complexe werking van het gerecht. Ze worden bij de debatten betrokken en uitgenodigd om de aanklacht te onderzoeken. Daarbij dienen ze voortdurend voor ogen te houden dat de beschuldigde het vermoeden van onschuld geniet tot bewijs van het tegendeel en steeds het voordeel van de twijfel moet krijgen.

De voorstelling is gebaseerd op het onderzoeksdossier van een echte zaak en de moord op Polonius in Shakespeare’s Hamlet, en leunt evenzeer aan bij de formule van de  "mock trial" als bij de traditie van de welsprekendheidstornooien. Deze alomvattende situatie onthult de parallellen tussen de codes van het theater en die van het Hof, maar doet tevens de grens tussen fictie en werkelijkheid vervagen. Met deze verontrustende ervaring stellen Yan Duyvendak en Roger Bernat de relevantie van de volksjury's in vraag. Daarnaast zetten ze er ons allen toe aan om een kritische blik te werpen op onze eigen opvatting omtrent gerechtigheid, meer bepaald op de subjectiviteit van onze beslissingen.

 

01, 08, 15 & 22.03.2021 – Cinéma Palace (geannuleerd)
Projections
Le Procès au cinéma
Als inleiding op het proces van Hamlet in Please, continue (Hamlet) zal Palace een selectie van fictie en documentaires rond het thema van het proces aanbieden.

→ Voorstellingen afgelast. Tijdelijke sluiting van de bioscoop, meer informatie op www.cinema-palace.be.

Info

 • Taal

  FR

 • Plaats

  Grande Salle

 • Duur

  180’

Casting

 • Conceptie
  Yan Duyvendak 
  Roger Bernat 

  Met 
  Claire Delaporte 
  Adrien Serre 
  Margot Viala 

  En met een president, een advocaat-generaal, een advocaat van de verdediging en een advocaat voor de burgerlijke partij, een deskundige-psychiater en een deurwaarder, bij elke opvoering telkens anderen.

  Opstelling in de ruimte in samenwerking met
  Sylvie Kleiber 

  Administratief beheer  
  Marine Magnin 

  Internationale ontwikkeling 
  Judith Martin - Ligne Directe 

  Creatieve productie en communicatie 
  Charlotte Terrapon 

 • Technische leiding
  Eric Mutel

  Productie 
  Dreams Come True, Genève 

  Coproductie 
  Le Phénix Scène Nationale Valenciennes ; Huis a/d Werf, Utrecht ; Théâtre du Grütli, Genève 

  Receptie en verblijf
  Montévidéo, Marseille ; Le Carré/Les Colonnes, Scène conventionnée, Saint-Médard-en-Jalles/Blanquefort 

  Met de steun van
  Ville de Genève, République et canton de Genève, Pro Helvetia Fondation suisse pour la culture, Migros pour-cent culturel, Loterie Romande, Ministerio de Cultura-INAEM, Mécènes du sud, Marseille, Le Nouveau théâtre de Montreuil – centre dramatique national, CORODIS

Kalender

 • Dinsdag
  20:00
 • Woensdag
  19:30
 • Donderdag
  20:00
 • Vrijdag
  20:00
 • Zaterdag
  20:00