Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Nassim

Nassim Soleimanpour

27.04 > 01.05.2021

Elke avond stapt telkens een andere acteur samen met de Iraanse toneelschrijver Nassim Soleimanpour het podium op en haalt het script uit een verzegelde doos. Zonder repetitie of regie, alleen live begeleid door de instructies van de auteur op video, ontdekt hij de tekst tijdens de vertolking, gelijktijdig met het publiek.

Nassim Soleimanpour was in Iran lange tijd van zijn bewegingsvrijheid beroofd, tot hij zich eindelijk in Berlijn kon vestigen. Hij vatte het plan op om toneelstukken te schrijven die zonder hem konden worden opge- voerd. Dit was het principe van zijn vorige productie White Rabbit, Red Rabbit, die meer dan 1000 keer over de hele wereld werd opgevoerd door kunstenaars met de meest diverse registers, zoals Whoopi Goldberg, Ken Loach of Charles Berling. Nassim Soleimanpour, die tegenwoordig kan rondreizen met zijn voorstellingen, dompelt zijn publiek onder in een nieuwe theaterervaring vol gedurfde inventiviteit.

Het verhaal dat hij brengt, leunt sterk aan bij zijn eigen belevenissen. De tekst beweegt zich op de kruising van een universele en een persoonlijke dimensie, terwijl de enscenering steeds onvoorspelbaar blijft. Op die manier groeit er een diepe verstandhouding tussen toneel en publiek, dat wordt ondergedompeld in de aparte vertelkunst waarmee dit filosofisch verhaal gebracht wordt. Nassim presenteert een reflec- tie op ballingschap en toont ons de taal, weliswaar een vector van verdeeldheid, maar toch vooral van eenheid.

Kalender

  • - 20:00
  • - 19:30
  • - 20:00
  • - 20:00
  • - 20:00

Informatie

Taal

FR, FARSI

Plaats

Salle Jacques Huisman

Duur

60’ tot 80’

Casting

Writer and Performer
Nassim Soleimanpour

Performer
A new actor for every performance

Director
Omar Elerian

General Manager
Shirin Ghaffari

Designer
Rhys Jarman

Sound Designer
James Swadlo
Lighting Designer
Rajiv Pattani

Production Manager
Michael Ager

Stage Manager
Jenny Eyer

Script Editors
Carolina Ortega
Stewart Pringle

NASSIM was originally commissioned and produced by the Bush Theatre and received its world premiere at the Bush Theatre, London, on 25 July 2017. Directed by Omar Elerian

© Gloria Scorier