In een mengvorm van stand-up-, absurdistisch en existentieel theater volgt Cédric Eeckhout op de voet de overeenkomsten tussen zijn leven en het lot van ons weidse politieke en economische continent. Anders gezegd: hij kruist het kleine met het grote verhaal. In zijn visie komen belangrijke data in zijn leven op vreemde wijze overeen met cruciale momenten in de geschiedenis van de Europese Unie. Zelfs zijn initialen verwijzen ernaar (CE is de Franse afkorting van Europese Gemeenschappen).

Er is zijn verhaal. Dat van een 40-jarige komiek die op zoek is naar een eeuwige liefde en op jonge leeftijd getekend is door de scheiding van zijn Waalse moeder en zijn Vlaamse vader. En daarnaast is er het verhaal van de Europese Unie, waarvan de fundamenten nu worden bedreigd door een groeiend nationalisme, dat wel eens tot haar uiteenvallen kon leiden.

Op het ritme van zijn introspectieve vragen staat de acteur stil bij de fragmentatie van Europa, bij de tweeslachtige effecten van het neoliberalisme… En hij buigt zich over zijn eigen wieg: hij is geboren uit een unie tussen het Noorden en het Zuiden van België, die na 18 jaar uitmondde in een echtscheiding. Zal het lot de Europese Unie gunstiger gezind zijn? Als een ridder van de 21ste eeuw betreedt Cédric Eeckhout het toneel in gevechtsuitrusting. Zijn moeder en zijn kat Jésus vergezellen hem in zijn zoektocht.

Samen met hen reisde hij naar Nederland, Zweden, Hongarije... maar ook naar Vlaanderen en Wallonië, om met tijdgenoten in gesprek te treden over zijn denkbeelden rond het gezin en Europa. Ze spraken met sleutelfiguren voor de toekomst van Europa, met denkers, politici, en kunstenaars, maar ook met gewone burgers, en ook nog met familie-leden van Cédric.

 

The Quest zal worden hernomen van 05 > 09.05.2021

Info

 • Taal

  en, surtitles fr, nl

 • Plaats

  Salle Jacques Huisman

 • Duur

  90'

 • Zie ook...

  The Quest

Kalender

 • Woensdag
  20:45
 • Donderdag
  20:45
 • Vrijdag
  20:45

Casting

 • Tekst en regie 
  Cédric Eeckhout

  Met de medewerking van 
  Douglas Grauwels

  Dramaturgie 
  Nils Haarmann

  Kostuums en scenografie 
  Laurence Hermant

  Lichtontwerp
  Emily Brassier

  Met 
  Cédric Eeckhout
  Douglas Grauwels
  Jo Libertiaux

  Assistent-directeur
  Eulalie Roux

  Consultant Engelse taalredacteur
  Daisy Phillips

  Traduction, retranscription, surtitrage
  Isabelle Grynberg
  Tineke de Meyer
  Lola Chuniaud

  Pulse Translations :
  Christopher Smith
  Francis Smith
  Valérie De Heyn
  Valentine De Luca

  Montage vidéo
  Dimitri Petrovic

  Technische leiding
  Romaine Gueudré

  Videotechniek & licht ingenieur
  Ludovic Desclin

  Geluid ingenieur
  Pawel Wnuczinsky

 • Stage operator & boventitels
  Pierre Ottinger

   

  Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles

   

  Productie 
  Théâtre National Wallonie-Bruxelles

  Coproductie 
  Riksteatern, Les Théâtres de la ville du Luxembourg, Mars – Mons Arts de la Scène, L’ANCRE – Théâtre Royal, Grand Théâtre / Noorderzon, Trafó Budapest, Centro Dramático Nacional (INAEM), La Coop asbl et Shelter Prod.

  Met de steun van 
  Taxshelter.be, ING et du Tax Shelter du gouvernement fédéral belge

  Une étape de travail a été créée lors du Festival XS 2017 au Théâtre National Wallonie-Bruxelles

  Dank
  R.Lang, A.Romano, F. Denis, A De Vestele, M. Godichaux, FIND Festival 2017, NEST - CDN Thionville Lorraine, Le Théâtre Vidy-Lausanne, La Comédie de Reims, La Criée – Théâtre National de Marseille, Le Lieu Unique, Maison de l’Histoire Européenne.

  We danken de teams van theaters die ons hebben verwelkomd tijdens de verschillende residenties in Europa tussen april 2019 en februari 2020, evenals de 85 mensen die ermee hebben ingestemd om voor dit project te worden geïnterviewd.

  Kostuumontwerp en scenografie 
  Ateliers du Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Zie ook...

Backstage