Meisje of jongen? Geen van beide. De Italiaanse actrice/performer Silvia Calderoni gaat op zoek naar haar eigen identiteit. Ze staat stil bij haar uiterlijk, probeert zich te verzoenen met haar unieke lichaam, dat zich aan elke definiëring onttrekt. Deze solovoorstelling is van begin tot eind een doorleefde lofzang op de vrijheid om jezelf te zijn, ongeacht je geslacht, huidskleur, nationaliteit of andere opgelegde beperkingen. Net als het onderwerp negeert ook de voorstelling de verschillen tussen de genres. Is het videokunst, een installatie, een performance? In de vorm van een dj-/vj-set worden autobiografische fragmenten, passages uit familievideo’s en literaire verwijzingen vermengd met een soundtrack die van Buddy Holly, over The Smashing Pumpkins, tot Stromae reikt.

Silvia Calderoni verkent haar veelvuldige identiteiten om een caleidoscopische queer-wereld te creëren waarin ze zelf – letterlijk – uit de kleren gaat. Een ontroerend aftasten van begrippen als grens en realiteit. Om daarna telkens de kaarten opnieuw te schudden.

Info

 • Taal

  it, surtitles fr, en

 • Plaats

  Studio

 • Duur

  80’

Casting

 • Met
  Silvia Calderoni 

  Regie 
  Enrico Casagrande,
  Daniela Nicolò 

  Dramaturgie 
  Daniela Nicolò,
  Silvia Calderoni 

  Geluid
  Enrico Casagrande 

  Met medewerking van 
  Paolo Panella,
  Damiano Bagli 

  Licht en video
  Alessio Spirli,
  Simone Palma

  Productie
  Elisa Bartolucci,
  Shaila Chenet 

 • Communicatie 
  Marta Lovato
  Estelle Coulon 

  Verspreiding in het buitenland
  Lisa Gilardino 

   

  Productie
  Motus 2015 

  Met medewerking van
  La Villette - Résidence d’artistes 2015 Paris, Create to Connect (EU project) Bunker/ Mladi Levi Festival Lubiana, Santarcangelo 2015 Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto - Teatro Dimora di Mondaino, MARCHE TEATRO

  Met de steun van 
  MiBACT, Regione Emilia Romagna

TICKETVERKOOP alleen online 24/7 & telefonisch aan de theaterbalie alleen op voorstellingsavonden vanaf 17:00.