Théâtre National

The Quest

Cédric Eeckhout

Tickets

In een mengvorm van stand-up-, absurdistisch en existentieel theater volgt Cédric Eeckhout op de voet de overeenkomsten tussen zijn leven en het lot van ons weidse politieke en economische continent. Anders gezegd: hij kruist het kleine met het grote verhaal. In zijn visie komen belangrijke data in zijn leven op vreemde wijze overeen met cruciale momenten in de geschiedenis van de Europese Unie. Zelfs zijn initialen verwijzen ernaar (CE is de Franse afkorting van Europese Gemeenschappen).

Er is zijn verhaal. Dat van een 40-jarige komiek die op zoek is naar een eeuwige liefde en op jonge leeftijd getekend is door de scheiding van zijn Waalse moeder en zijn Vlaamse vader. En daarnaast is er het verhaal van de Europese Unie, waarvan de fundamenten nu worden bedreigd door een groeiend nationalisme, dat wel eens tot haar uiteenvallen kon leiden.

Op het ritme van zijn introspectieve vragen staat de acteur stil bij de fragmentatie van Europa, bij de tweeslachtige effecten van het neoliberalisme… En hij buigt zich over zijn eigen wieg: hij is geboren uit een unie tussen het Noorden en het Zuiden van België, die na 18 jaar uitmondde in een echtscheiding. Zal het lot de Europese Unie gunstiger gezind zijn? Als een ridder van de 21ste eeuw betreedt Cédric Eeckhout het toneel in gevechtsuitrusting. Zijn moeder en zijn kat Jésus vergezellen hem in zijn zoektocht.

Samen met hen reisde hij naar Nederland, Zweden, Hongarije... maar ook naar Vlaanderen en Wallonië, om met tijdgenoten in gesprek te treden over zijn denkbeelden rond het gezin en Europa. Ze spraken met sleutelfiguren voor de toekomst van Europa, met denkers, politici, en kunstenaars, maar ook met gewone burgers, en ook nog met familie-leden van Cédric.

Image
©Hubert Amiel

Info

Taal

en, surtitles fr, nl

Plaats

Studio

Meer rond de voorstelling

Inleiding 12.05.2020 – 20:00 (15')

Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" 13.05.2020

See also...

Europe Hits

Casting

Creatie  
28.04.2019 - Mars, Mons

 

Tekst en regie 
Cédric Eeckhout

Met de medewerking van 
Douglas Grauwels

Dramaturgie 
Nils Haarmann

Kostuums en scenografie 
Laurence Hermant

Met 
Cédric Eeckhout
Douglas Grauwels
Jo Libertiaux

Technische leiding 
Romain Gueudré

 

Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Productie 
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Coproductie 
Riksteatern, Les Théâtres de la ville du Luxembourg, Mars – Mons Arts de la Scène, L’ANCRE – Théâtre Royal, Grand Théâtre / Noorderzon, Trafó Budapest, La Coop asbl et Shelter Prod.

Met de steun van 
Taxshelter.be, ING et du Tax Shelter du gouvernement fédéral belge

Une étape de travail a été créée lors du Festival XS 2017 au Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Dank
R.Lang, A.Romano, F. Denis, A De Vestele, M. Godichaux, FIND Festival 2017, NEST - CDN Thionville Lorraine, Le Théâtre Vidy-Lausanne, La Comédie de Reims, La Criée – Théâtre National de Marseille, Le Lieu Unique.

Kostuumontwerp en scenografie 
Ateliers du Théâtre National Wallonie-Bruxelles