U moet een Covid Safe Ticket hebben om onze voorstellingen in het Théâtre National Wallonie-Bruxelles te kunnen bijwonen. Het dragen van een mond-neusmasker is verplicht.

 

Meer concreet :
 • 16 jaar en ouder: toepassing van het Covid Safe Ticket om toegang te krijgen tot onze zalen en openbare ruimtes en de verplichting om een masker te dragen.
 • Van 10 > 15 jaar: geen Covid Safe Ticket, maar wel de verplichting om een masker te dragen.
 • Onder de 10 jaar: geen Covid Safe Ticket, en ook geen verplichting om een masker te dragen.
Een Covid Safe Ticket (CST) is geldig in de volgende gevallen :
 • De betrokkene heeft een inentingsbewijs: volledige vaccinatie + twee weken;
 • De betrokkene heeft een certificaat van herstel waarvan de geldigheidsdatum ingaat vanaf 11 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test tot 180 dagen na de datum van deze eerste positieve test;
 • De betrokkene heeft een negatief PCR-testresultaat (geldigheidsduur = dag van afname + 48 uur);
 • De betrokkene toont een antigeen sneltest, uitgevoerd door een naar behoren opgeleide gezondheidswerker, met een negatief resultaat (geldigheidsduur = dag van afname + 24 uur).
Gratis antigeentest

Wie niet over een CST beschikt, krijgt van het Théâtre National de mogelijkheid om zich te laten testen op de vrijdag en zaterdag van de voorstelling. De tests zijn gratis en worden uitgevoerd tussen 17.30 en 19.30 uur.

Bij een negatief resultaat kunt u de voorstelling bijwonen. Het certificaat is beschikbaar in de app tussen 1u30 en 3u na de registratie van het resultaat (geldigheid = dag van de test + 24u).

Aanvullende maatregelen
 • Op verschillende plaatsen zal handgel beschikbaar zijn.
 • Er zal geen garderobe zijn.
 • De lucht zal regelmatig worden ververst en afgevoerd om het aanbevolen CO2-niveau te handhaven.
 • Online tickets bestellen of telefonisch reserveren met elektronische betaling wordt aanbevolen.
 • Ter plaatse wordt de voorkeur gegeven aan elektronische of contactloze betalingen. Contante betalingen moeten zoveel mogelijk worden vermeden. De betaalterminals zullen worden gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Gemeenschappelijke ruimtes (kamers, toiletten, gladde oppervlakken) zullen worden gedesinfecteerd.
Het Théâtre National Wallonie-Bruxelles verkreeg het Brussels Health Safety Label.

De sector wil alle kansen grijpen om zijn activiteiten te hervatten in de best mogelijke omstandigheden. Daarom hebben het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en visit.brussels een veiligheidslabel voor gezondheid gelanceerd, dat ontworpen werd in samenwerking met de internationale certificeringsmaatschappij SOCOTEC. Het doel is eenvoudig: nationale en internationale bezoekers vertrouwen geven in de kwaliteit en de veiligheid van de Brusselse toeristische infrastructuur.

Het protocol dat aan de basis ligt van dit label, werd opgesteld in nauwe samenwerking met de federaties en partners in de toeristische sector. Het zal evolueren in overeenstemming met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad om zo de sector tijdens de komende maanden te blijven ondersteunen.

 

Wij gunnen u graag het genoegen om terug naar het Théâtre te komen, Pierre Thys
Meer informatie over het Covid Safe Ticket: www.covidsafe.be
Federale regelgeving: www.info-coronavirus.be
Regelgeving in het Brussels Gewest: www.coronavirus.brussels