Théâtre National

Professionele podiumkunstenaars

TOEGANG TOT HET PRO-CENTER

Wil u toegang krijgen tot het professionele gedeelte van de website? Vraag dan het wachtwoord aan bij diffusion@theatrenational.be.


Studio TN

‘Studio TN’ is een begeleidingsproject voor artiesten – meer bepaald voor gezelschappen. Een theaterzaal verandert het hele jaar lang in een werkruimte voor creaties, voor het optimaliseren van de middelen en van de ruimte. Dit creatielab bezorgt het Théâtre National een nieuwe creatieve adem, waarbij men het hele seizoen lang allerlei activiteiten kan bijwonen: repetities, research labs, ontmoetingen met de artiesten en – uiteindelijk – hun voorstellingen.

Tijdens het seizoen bewonen zes kunstenaars die creatieruimte:

Die kunstenaars zijn allen leiders van gezelschappen; ze zetten in op de collectieve dimensie en op teamwork. Dat stelt hoge eisen aan de arbeid op en rond het toneel en legt de basis voor de uitvinding van een unieke taal, waarin het er uiteindelijk niet meer toe doet wat vorm en wat inhoud is. Die artiesten geven vorm aan hun verhaal en hun vraagtekens, in samenspraak met een gezelschap. Een spannend creatieproces dat plaatsvindt in de cocon van de Studio TN. 

We nodigen u uit om een stap verder te zetten in dit huis, om de voorstelling te benaderen door de bril van de makers. Het Théâtre National is een instrument om ervaringen uit te wisselen en wij vinden het tijd om de deuren van de Studio TN voor u open te zetten.

 

Théâtre National op tournee

Het Théâtre National Wallonie-Bruxelles reist met zijn producties rond in België, Europa en op andere internationale locaties > zie de kalender.


Contacts

Valérie MARTINO, Directrice production
Charlotte JACQUES, Diffusion & relations internationales, cjacques@theatrenational.be
Juliette THIEME, Diffusion & relations internationales, jthieme@theatrenational.be

 

Five Easy Pieces / Milo Rau / IIPM / CAMPO © Phile Deprez