Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Africa simply the best

Zora Snake, Agathe Djokam, Charlemagne Kevin Kabore

16 > 20.03.2021
Dans – Troika

In 2015 kreeg Serge Aimé Coulibaly het idee om nieuw danstalent een kans te geven en organiseerde daarom de choreografische wedstrijd Simply the Best. Deze was aanvankelijk bedoeld voor deelnemers uit Bobo-Dioulasso, Burkina Faso, maar werd in 2019 opengesteld voor kandidaten afkomstig uit het hele Afrikaanse continent. Op die manier kreeg de jury keuze te over om de 3 beste hedendaagse danssolo’s te halen uit de 14 oorspronkelijke preselecties. De drie winnaars kregen professionele coaching vooraleer ze op tournee gingen met hun respectievelijke voorstellingen.

Met Le Départ zet de Kameroense Zoraslang een scharniermoment in gang, de vonk vóór de reconstructie. Een indringende voorstelling op basis van een tekst die het onrechtvaardige systeem van onze samenlevingen aan de kaak stelt.

À qui le tour?  verkent de kwellingen van een rouwend lichaam na het verlies van een geliefde. Eerst de schok, dan de woede, de herinneringen, de depressie, de aanvaarding en tenslotte de wedergeboorte, zo interpreteert de Kameroenese Agathe Djokam de stadia van dit moeizame proces.

Tenslotte brengt de Burkinese Charlemagne Kevin Kabore met Corps en mutation een reflectie op de mens in al zijn verscheidenheid. Hij bakent de ruimte af met verbrande as, die ook wordt aangewend om te reinigen en te beschermen. Ze symboliseert de brug tussen de wereld van de levenden en het hiernamaals.

Kalender

  • - 20:45
  • - 20:15

    Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" na de voorstelling

  • - 20:45
  • - 20:45
  • - 20:45

Informatie

Plaats

Studio

Duur

100'

Meer rond de voorstelling

17.03.2021 - Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" na de voorstelling

Casting

Creatie en prestatie
Zora Snake Zobel
Agathe Djokam 
Kevin Charlemagne Kabore 
Assistance artistique 
Serge Aimé Coulibaly 

Concept en coaching
Serge Aimé Coulibaly 

Coproductie
Faso Danse Théâtre, Théâtre National Wallonie- Bruxelles, Tropiques Atrium – Scène nationale de Martinique, Maison de la Danse Lyon

© Gloria Scorier