Programma

 • Points de rupture

  Françoise Bloch

  29.09 > 10.10.2020

  Burnout, revolte, crisis, diepe onenigheid... Françoise Bloch staat stil bij deze veranderingen en bij de onderdrukking die eraan voorafgaat of ze zelfs veroorzaakt.

  Tickets
 • Une cérémonie

  Raoul collectif
  10 > 18.10.2020

  Une cérémonie is op zoek naar haar regels en vormen, weifelt over de kleding en het protocol. We ontwaren een gefantaseerd verhaal over een groep vrienden met een drang naar het absolute, naar idealen, naar dromen en muziekinstrumenten.

  Tickets
 • Contes et Légendes

  Joël Pommerat

  10 > 28.11.2020

  Joël Pommerat buigt zich over de kindertijd en staat dan vooral stil bij de overgang naar de adolescentie. Zoals hoe en via welke collectieve representaties we onszelf gestalte geven … Hij associeert dit sleutelmoment in het menselijk bestaan met de mythe van het kunstmatige schepsel.

  Tickets
 • L’Errance de l’hippocampe

  Jean-Michel D'Hoop

  01 > 13.12.2020

  Jean-Michel d'Hoop en de Point Zéro Company zich over de herinnering, een van de boeiendste capaciteiten van het menselijk ras. Het geheugen draagt bij tot de identiteitsconstructie van de mens, gaande van het intieme tot het universele; het traceert zijn geschiedenis, zijn eigenheid.

  Tickets
 • La Bombe Humaine

  Eline Schumacher & Vincent Hennebicq

  03 > 18.12.2020

  Met La bombe humaine ontplooien Vincent Hennebicq en Eline Schumacher een reflectie over de klimaatopwarming. Ze gaan de complexiteit van het onderwerp, inclusief onze vele contradicties, niet uit de weg.

  Tickets
 • Le Dîner

  Jean-Michel Frère - Cie Victor B

  15 > 19.12.2020

  Twee broers en hun echtgenotes komen bij elkaar in een chic restaurant. Serge is een beloftevolle politicus. Paul, een voormalig geschiedenisleraar, staat erg kritisch tegenover zijn de machtshonger van zijn broer. Maar toch is er iets wat hen bindt: de afgrijselijke daad die hun twee 16-jarige zonen hebben begaan.

  Tickets
 • Pueblo

  Ascanio Celestini & David Murgia

  05 > 09.01.2021

  Hoe kunnen we verhalen verzamelen en vertellen? Hoe wordt de essentie van een personage in beeld gebracht? Ascanio Celestini en David Murgia hun samenwerking voort om het pad te effenen voor een nieuw toneelverhaal rond deze grote groep ‘onzichtbaren’.

  Tickets
 • Wakatt

  Serge Aimé Coulibaly

  12 > 16.01.2021

  In deze tijd waarin muren tussen volkeren worden opgetrokken, in deze tijd van nationalisme en van uitsluiting van de ander, roept Serge Aimé Coulibaly op tot verzet en tot openheid, om een genereuze toekomst voor allen na te streven.

  Tickets
 • SKRIK

  Elisabeth Woronoff

  26 > 30.01.2021

  Zozeer was Elisabeth Woronoff geraakt door het thema van dat traumatische geheugenverlies en van het lijden dat eruit voortvloeit, dat de jonge kunstenares besloot er haar eerste podiumcreatie aan te wijden.

  Tickets
 • Le Présent qui déborde

  Christiane Jatahy

  30.01 > 01.02.2021

  Christiane Jatahy laat het parcours zien van menige echte, hedendaagse Odysseus. Mannen en vrouwen getuigen over hun ballingschap, in dialoog met overeenkomstige emoties van de Odysseus uit Homerus’ epos.

  Tickets
 • Journal d’un lit vide

  Mokhallad Rasem

  02 > 06.02.2021

  Journal d’un lit vide is een poëtische uitnodiging om na te denken over het verglijden van de tijd, over afstand en intimiteit, over afscheid moeten nemen en weer opnieuw beginnen.  

  Tickets
 • Triptych : The missing door, The lost room and The hidden floor

  Peeping Tom

  03 > 12.02.2021

  De voorstellingen van Gabriela Carrizo en Franck Chartier houden het midden tussen theater en choreografische creatie. Ze starten vanuit een alledaagse situatie, maar zoeken al snel het pad naar de vervreemding op. De personages zijn gedestabiliseerd en leveren strijd in een hyperrealistische en verontrustende wereld, waarin hooguit enkele tijdelijke en wazige oriëntatiepunten voorhanden zijn. Herinneringen of voorgevoel?

  Tickets
 • Paying for it

  La Brute

  16 > 20.02.2021

  Het collectif La Brute buigt zich over een taboe: prostitutie. Met technieken van het documentaire theater staat het stil bij de seksindustrie en, in een breder opzicht, bij de plats van seks in onze samenleving.

  Tickets
 • « Normal »

  Isabelle Darras - CIE AFTER PARTY//CIE

  23.02 > 06.03.2021

  Deze creatie van Isabelle Darras beweegt zich op het kruispunt van het voorwerpen-en poppentheater. Ze vertelt het verhaal van drie aan lagerwal geraakte vrouwen die beland zijn op het bureau van verloren voorwerpen, net zoals de rekwisieten rondom hen.

  Tickets
 • Si j'étais moi

  Mathias Simons

  02 > 14.03.2021

  Drie personages zijn zowel verteller als vertolker van deze wrange komedie, die beheerst wordt door visioenen en door archetypen – de machtsbeluste, de ondergeschikte, de heks.

  Tickets
 • Désobéir

  Julie Berès

  03 > 12.03.2021

  Vier jonge vrouwen nemen vastberaden een zwarte muur onder handen en kerven er gehaast de kreet "Désobéir" in. Luidkeels vertellen ze over hun dagelijks leven, eerst beurtelings en vervolgens samen.

  Tickets
 • Africa simply the best

  Zora Snake, Agathe Djokam, Charlemagne Kevin Kabore

  16 > 20.03.2021

  De drie winnaars van de choreografische wedstrijd Africa Simply the Best geïnitieerd door Serge Aimé Coulibaly kregen professionele coaching vooraleer ze op tournee gingen met hun respectievelijke voorstellingen: Le Départ, À qui le tour ? en Corps en mutation.

  Tickets
 • A concert called landscape

  Josse De Pauw & Kris Defoort

  LOD muziektheater
  18 > 20.03.2021

  Josse De Pauw biedt een stem en muziek om ons innerlijk leven in kaart te brengen. De oude zolder uit de kindertijd, een rustgevende kamer of ook nog de stilte van een bos: ze geven een kalme vertrouwdheid aan onze wereld.

  Tickets
 • Please, continue (Hamlet)

  Yan Duyvendak, Roger Bernat

  23 > 27.03.2021

  De toeschouwers worden meegezogen in de dramatische spanning van het misdrijf en de  zeer authentieke procedure. Aldus worden zij directe getuigen van de complexe werking van het gerecht. Ze worden bij de debatten betrokken en uitgenodigd om de aanklacht te onderzoeken. 

  Tickets
 • Festival XS

  01 > 03.04.2021
 • TCHAÏKA

  Natacha Belova, Tita Iacobelli

  20.04 > 01.05.2021

  Op een podium in clair-obscur trekken een actrice en een levensgrote marionet samen op en dwalen vrijelijk door de wereld van Tsjechovs De Meeuw.

  Tickets
 • Nassim

  Nassim Soleimanpour

  27.04 > 01.05.2021

  Elke avond stapt telkens een andere acteur samen met de Iraanse toneelschrijver Nassim Soleimanpour het podium op en haalt het script uit een verzegelde doos.

  Tickets
 • EXTREME / MALECANE

  Paola Pisciottano

  04 > 08.05.2021

  De Italiaanse Paola Pisciottano,staat stil bij de weerklank die bepaalde idealen bij de Europese jeugd vinden. Drie jaar lang deed ze in vier landen onderzoek naar hun gevoel van leegte waarop die politieke bewegingen een antwoord proberen te formuleren.

  Tickets
 • Le Dernier salut

  Nicolas Buysse

  05 > 15.05.2021

  Drie acteurs weigeren de scène vaarwel te zeggen, en nemen het publiek mee op een poëtische tocht door de stad, die ons ver buiten de muren van het theater brengt.

  Tickets
 • The Quest

  Cédric Eeckhout
  05 > 09.05.2021

  In een mengvorm van stand-up-, absurdistisch en existentieel theater volgt Cédric Eeckhout op de voet de overeenkomsten tussen zijn leven en het lot van ons weidse politieke en economische continent.

  Tickets
 • Home

  Morceaux de nature en ruine

  Magrit Coulon
  20 > 29.05.2021

  Hoe kun je een leven van 90 jaar huisvesten in een kamer van 15 m²? Wat zie je daar nog van de wereld? Home situeert zich op de grens tussen fictie en documentaire en wordt geïnspireerd door scènes waarvan het team getuige was toen het enkele maanden in een Brussels verpleeghuis doorbracht.

  Tickets