Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Toegankelijkheid

Het Théâtre National Wallonie-Bruxelles wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen – personen met een beperkte mobiliteit, neuro-atypische, slechtziende of slechthorende toeschouwers… – en werkt actief aan de invoering van aangepaste oplossingen voor iedereen. 

Om u het best mogelijke onthaal te kunnen bieden, vragen we u om contact op te nemen met ons publieksbemiddelingsteam. Samen vinden we de meest geschikte oplossingen om deel te nemen aan activiteiten en voorstellingen bij te wonen: public@theatrenational.be 


Luisterapparaat voor slechthorenden
Audio van alle voorstellingen in onze drie theaters is live beschikbaar op smartphone, koptelefoon en⁄of gehoorapparaat. Om dit te doen, 3 eenvoudige stappen:

  1. Download de Sennheiser MobileConnect applicatie op je smartphone.
    Google Play Store of Apple App Store
  2. Maak eenmaal in het Theater verbinding met het Wifi-netwerk "TNB mobile connecte".
  3. Scan de QR-code van de betreffende zaal (verkrijgbaar bij de ingang of op aanvraag bij de receptie)PBM
Onze ruimtes zijn toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Om u zo goed mogelijk te kunnen onthalen, verzoeken we u de ticketbalie vooraf van uw komst op de hoogte te brengen.

+32 2 203 53 03
billetterie@theatrenational.be


Relax voorstellingen
De Relax voorstellingen bieden een inclusief en zorgzaam ontvangst. Ze willen het voor een zo breed mogelijk publiek makkelijker maken om naar het theater te komen, ook voor mensen met specifieke behoeften of gevoeligheden. 


Voorstellingen overdag
Om een breder publiek de kans te geven om deel te nemen, biedt het Nationale Theater het hele seizoen door Voorstellingen overdag aan.


Versterkt geluid
Théâtre National is een instelling van categorie 3 dat versterkt geluid verspreidt.
Om elk mogelijk ongemak te vermijden, zijn er gratis stekkers beschikbaar in de buurt van de zalen. Vraag het receptiepersoneel naar de dichtstbijzijnde verdeler.

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024