Op een podium in clair-obscur trekken een actrice en een levensgrote marionet samen op en dwalen vrijelijk door de wereld van Tsjechovs De Meeuw. Tchaïka, een ouder wordende actrice, heeft moeite met haar geheugen; plots ontdekt ze dat ze op het podium staat. Achter haar herinnert een jong meisje haar eraan wat ze daar komt doen: bij haar afscheid van de bühne moet ze de rol van Arkadina spelen in haar favoriete toneelstuk van de grote Russische auteur. Maar het is alsof het podium, de tekst en de personages haar ontglippen. Ze probeert uit alle macht om de ontreddering te overwinnen die haar het stuk doet verwarren met haar eigen werkelijkheid. 

In deze duizelingwekkende mise en abyme zetten de actrice en haar gemanipuleerde dubbelfiguur – Tchaïka betekent “meeuw” in het Russisch – de generaties tegenover elkaar en wisselen ze herhaaldelijk af tussen heden en verleden alvorens terug te keren naar de plot van het stuk. Beslissen om door te gaan of om de rol van jonge Nina op te geven, dat is de keuze die Tchaika moet maken. Door de zachte, melancholische sfeer en de precisie van de weergave tillen Tita Iacobelli en Natacha Belova de kunst van het poppenspel naar het niveau van een ontroerende voorstelling.

Info

Casting

 • Regie
  Natacha Belova 
  Tita Iacobelli 

  Tekst naar 
  Anton Tchekhov 

  Met
  Tita Iacobelli 

  Regieassistent
  Edurne Rankin 

  Scenografie
  Natacha Belova 

  Scenografieassistent
  Gabriela González 

  Blik van buitenaf
  Nicole Mossoux 

  Dramaturgieassistent 
  Rodrigo Gijón 

  Licht
  Gabriela González 
  Christian Halkin

 • Decorbouw
  Guy Carbonelle 
  Aurélie Borremans 

  Geluidsontwerp
  Gonzalo Aylwin 
  Simón González 

  Muziek
  Simón González 

  Gebaseerd op het liedje
  La Pobre gaviota de Rafael Hernández 

  Belichtingscontrole en effecten
  Franco Peñaloza

  Productie
  Ifo Asbl 

  Met de steun van
  Fondo Nacional para la Cultura y las Artes du Chili, de la Fédération Wallonie-Bruxelles - Arts de la scène - service interdisciplinaire. 

  Coproductie
  Mars - Mons arts de la scène, Théâtre Des Martyrs, Atelier Jean Vilar à Louvain-La-Neuve.

Kalender

 • Dinsdag
  20:30
 • Woensdag
  20:00
 • Donderdag
  20:30
 • Vrijdag
  20:30
 • Zaterdag
  20:30

Zie ook...