Hoe kunnen we verhalen verzamelen en vertellen? Hoe wordt de essentie van een personage in beeld gebracht? Na Discours à la nation en Laïka zetten Ascanio Celestini en David Murgia hun samenwerking voort om het pad te effenen voor een nieuw toneelverhaal rond deze grote groep ’onzichtbaren’. In Pueblo blijft de Romeinse schrijver trouw aan zijn voorkeur voor vertelling en mondelinge traditie. Hij verhaalt de lotgevallen van flamboyante personages die we soms herkennen uit andere voorstellingen. 

Een zwerver, een zigeuner, een barkeepster, een magazijnbediende, een supermarktkassierster… Allemaal personages van wie we het pad kruisen zonder al te veel op hen te letten, vanuit een soort paralleldimensie waarin onze eigen levensgeschiedenis zich afspeelt. Het zijn telkens levendige silhouetten, fijn geschetst door het raderwerk van hun veelal ellendig dagelijks leven. Deze verhalen schilderen de meest rauwe, meest menselijke en meest politieke dimensie in het verwoeste bestaan van de eenzaamste medemensen in onze samenleving.

Info

Kalender

 • Dinsdag
  20:00
 • Woensdag
  19:30
  Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" na de voorstelling
 • Donderdag
  20:00
 • Vrijdag
  20:00
 • Zaterdag
  20:00

Casting

 • Redactie & Regie
  Ascanio Celestini 

  Met
  David Murgia 

  Muziek
  Philippe Orivel 

  Vertaling & Aanpassing
  Patrick Bebi  
  David Murgia

  Technical
  Philippe Kariger 

  Muziek compositie 
  Gianluca Casadei 

 • Productie & uitzending
  Catherine Hance 
  Aurélie Curti 
  Laetitia Noldé 

  Productie
  Kukaracha ASBL 

  Coproductie
  Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Mars - Mons arts de la scène, Festival de Liège, Théâtre de Namur, Théâtre Jean Vilar de Vitry-sur-Seine, Centre de Production des Paroles Contemporaines/ Festival Mythos, Théâtre Joliette. 

  Met de steun van
  Wirikuta ASBL 

Zie ook...