Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Uwrubba

Ali & Hèdi Thabet

22 > 26.03.2022
Theater – Dans

Links, op het mediterrane terras, zeven muzikanten en een mezzosopraan. Op het podium zeven dansers. Achteraan brengt de grote spiegel fragmenten over uit L’Ordre van Jean-Daniel Pollet. Deze film speelt zich af in de laatste Europese leprozenkolonie op het eiland Spinalonga, voor de kust van Kreta, waar Oost en West elkaar ontmoeten. 

Ali en Hèdi Thabet bouwen een doorleefd stuk op waarin diverse artistieke vormen in elkaar overvloeien. Het geheel wordt omlijst met middeleeuwse polyfone liederen, composities van Vivaldi en ook rebetiko, dit is oosterse blues met zigeuneraccenten. Raimondakis is een van de melaatsen en tevens een ware figuur op het eiland. Zijn woorden worden verbonden met een vrije interpretatie van de Narcissusmythe, een symbool van schoonheid, maar ook van liefde en ballingschap. Beide broers brengen een dialoog tot stand tussen muziek, beweging en de poëzie van René Char. Tegelijkertijd blijven ze ons begrip van normaliteit, afwijzing en aantrekkingskracht in vraag stellen. Deze totaalkunst laaft zich aan de bron van de Griekse cultuur, de wieg van het latere Europa. Zo onderzoekt zij de verhouding van de kunstenaar tegenover zichzelf en wil zij tevens de positie duiden van de acteur en de toeschouwer.

Kalender

  • - 20:00
  • - 19:30
  • - 20:00
  • - 20:00
  • - 20:00

Informatie

Plaats

Grande Salle

Duur

60'

Casting

Concept
Ali et Hèdi Thabet

Dramaturgie
Hèdi Thabet

Muzikale leiding
Ali Thabet 

Scenografie & kostuums 
Florence Samain 

Licht
Ana Samoilovich 

Geluid & video
Aurélien Cros 

Dansers
Natalia Vallebona
Béatrice Debrabant
 
Viktoria Antonova 
Julia Färber 
Ben Fury 
Artémis Stavridi 
Hèdi Thabet 

Zang
Mehdi Ayachi 

Lyrisch zangeres
Catherine Bourgeois

Zang, kanun
Mourad Brahim

Bouzouki
Michalis Dimas 

Viool
Stefanos Filos 

Klarinet, ney, zang beleid op laouto
Ilias Markantonis

Zang, gitaar
Ioannis Niarchios

Zang beleid op baglama
Foteini Papadopoulou

Productiemanager
Etat d’esprit productions 

Coproductie
Théâtre National de Wallonie-Bruxelles, les Théâtres de la ville de Luxembourg, Maison de la culture Amiens, ThéâtredelaCité - CDN Toulouse Occitanie, Maison des arts de Créteil, la Comète - Scène nationale de Châlons-en-Champagne, Théâtres en Dracénie - Draguignan, Etat d’esprit productions. 

Met de steun van
Adami, la Fédération Wallonie-Bruxelles, la Chaire Mahmoud Darwich/Bozar, la Villette-Paris

© Gloria Scorier