In een mengvorm van stand-up-, absurdistisch en existentieel theater volgt Cédric Eeckhout op de voet de overeenkomsten tussen zijn leven en het lot van ons weidse politieke en economische continent. Anders gezegd: hij kruist het kleine met het grote verhaal. In zijn visie komen belangrijke data in zijn leven op vreemde wijze overeen met cruciale momenten in de geschiedenis van de Europese Unie. Zelfs zijn initialen verwijzen ernaar (CE is de Franse afkorting van Europese Gemeenschappen).

Zijn verhaal is dat van een 40-jarige komiek die op zoek is naar een eeuwige liefde en en op jonge leeftijd getekend werd door de scheiding van zijn Waalse moeder en zijn Vlaamse vader. En daarnaast is er het verhaal van de Europese Unie, waarvan de fundamenten nu worden bedreigd door een groeiend nationalisme, dat wel eens tot haar uiteenvallen kon leiden.

Op het ritme van zijn introspectieve vragen staat de acteur stil bij de fragmentatie van Europa, bij de tweeslachtige effecten van het neoliberalisme. En hij buigt zich over zijn eigen wieg: hij is geboren uit een unie tussen het Noorden en het Zuiden van België, die na 18 jaar uitmondde in een echtscheiding. Zal het lot de Europese Unie gunstiger gezind zijn? Als een ridder van de 21ste eeuw betreedt Cédric Eeckhout het toneel in gevechtsuitrusting. Zijn moeder en zijn kat Jésus vergezellen hem in zijn zoektocht.

Samen met hen reisde hij naar Nederland, Zweden, Hongarije… maar ook naar Vlaanderen en Wallonië, om met tijdgenoten in gesprek te treden over zijn denkbeelden rond het gezin en Europa. Ze spraken met sleutelfiguren voor de toekomst van Europa, met denkers, politici, en kunstenaars, maar ook met gewone burgers, en ook nog met familie-
leden van Cédric.

Info

Kalender

 • Vrijdag
  20:00
 • Zaterdag
  20:00
 • Zondag
  15:00
  Dimanche enfants admis
 • Dinsdag
  20:00
 • Woensdag
  19:30
 • Donderdag
  20:00
 • Vrijdag
  20:00
 • Zaterdag
  20:00

Casting

 • Tekst en regie
  Cédric Eeckhout 

  Met de medewerking van
  Douglas Grauwels 

  Dramaturgie
  Nils Haarmann 

  Kostuums en scenografie
  Laurence Hermant 

  Lichtontwerp
  Emily Brassier

  Met 
  Cédric Eeckhout
  Douglas Grauwels
  Jo Libertiaux 

  Regieassistente
  Eulalie Roux 

  Engelse taalconsulent & copywriter
  Daisy Phillips 

  Vertaling, transcriptie, boventiteling
  Isabelle Grynberg 
  Tineke de Meyer 
  Lola Chuniaud 
  Pulse Translations 
  Christopher Smith 
  Francis Smith 
  Valérie De Heyn 
  Valentine De Luca 

  Video Editing
  Dimitri Petrovic 

  Technische leiding
  Romain Gueudré 

 • Videotechniek & licht
  Ludovic Desclin 

  Klankregie
  Pawel Wnuczinsky 

  Operator & boventiteling
  Pierre Ottinger 

  Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

  Productie
  Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

  Coproductie
  Riksteatern, Les Théâtres de la ville du Luxembourg, Mars - Mons arts de la scène, L’Ancre - Théâtre Royal, Grand Théâtre / Noorderzon, Trafó Budapest, Centro Dramático Nacional (INAEM) La Coop asbl et Shelter Prod. 

  Met de steun van
  Taxshelter.be, ING et du Tax Shelter du gouvernement fédéral belge 

  Une étape de travail a été créée lors du Festival XS 2017 au Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

  Met dank aan 
  R.Lang, A.Romano, F. Denis, A De Vestele, M. Godichaux, FIND Festival 2017, NEST - CDN Thionville Lorraine, Le Théâtre Vidy-Lausanne, La Comédie de Reims, La Criée - Théâtre National de Marseille, Le Lieu Unique, Maison de l’Histoire Européenne. 

  Nous remercions les équipes des théâtres qui nous ont accueilli lors des différentes résidences en Europe entre avril 2019 et février 2020 ainsi que les 85 personnes qui ont accepté d’être interviewées pour ce projet. 

  Kostuumontwerp en scenografie
  Ateliers du Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

Zie ook...

Backstage