Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

The Quest

Cédric Eeckhout 

20 > 28.05.2022
Theater – Performance

In een mengvorm van stand-up-, absurdistisch en existentieel theater volgt Cédric Eeckhout op de voet de overeenkomsten tussen zijn leven en het lot van ons weidse politieke en economische continent. Anders gezegd: hij kruist het kleine met het grote verhaal. In zijn visie komen belangrijke data in zijn leven op vreemde wijze overeen met cruciale momenten in de geschiedenis van de Europese Unie. Zelfs zijn initialen verwijzen ernaar (CE is de Franse afkorting van Europese Gemeenschappen).

Zijn verhaal is dat van een 40-jarige komiek die op zoek is naar een eeuwige liefde en en op jonge leeftijd getekend werd door de scheiding van zijn Waalse moeder en zijn Vlaamse vader. En daarnaast is er het verhaal van de Europese Unie, waarvan de fundamenten nu worden bedreigd door een groeiend nationalisme, dat wel eens tot haar uiteenvallen kon leiden.

Op het ritme van zijn introspectieve vragen staat de acteur stil bij de fragmentatie van Europa, bij de tweeslachtige effecten van het neoliberalisme. En hij buigt zich over zijn eigen wieg: hij is geboren uit een unie tussen het Noorden en het Zuiden van België, die na 18 jaar uitmondde in een echtscheiding. Zal het lot de Europese Unie gunstiger gezind zijn? Als een ridder van de 21ste eeuw betreedt Cédric Eeckhout het toneel in gevechtsuitrusting. Zijn moeder en zijn kat Jésus vergezellen hem in zijn zoektocht.

Samen met hen reisde hij naar Nederland, Zweden, Hongarije… maar ook naar Vlaanderen en Wallonië, om met tijdgenoten in gesprek te treden over zijn denkbeelden rond het gezin en Europa. Ze spraken met sleutelfiguren voor de toekomst van Europa, met denkers, politici, en kunstenaars, maar ook met gewone burgers, en ook nog met familieleden van Cédric.

 

Conversation / EUROPE ?
Redéfinir la promesse européenne
25.05.2022, à l'issue de la représentation

Het Europa van vandaag is heel anders dan dat van tien jaar geleden. In het licht van de voorbije en huidige crisissen, of die nu economisch, sanitair, financieel, politiek of sociaal zijn, kunnen we ons enkel maar afvragen: hoe zal Europa er over tien jaar uitzien ? Wat is de toekomst voor Europa en wat zijn de mogelijke scenario’s voor 2030 ?

In samenwerking met Institut d’Etudes Européennes, Université Libre de Bruxelles. 

Kalender

  • - 20:00
  • - 20:00
  • - 15:00

    Dimanche enfants admis

  • - 20:00
  • - 19:30

    Conversation / A chacun·e son Europe ?

  • - 20:00
  • - 20:00
  • - 20:00

Informatie

Taal

EN surtitrage FR, NL

Plaats

Salle Jacques Huisman

Duur

90'

Casting

Tekst en regie
Cédric Eeckhout 

Met de medewerking van
Douglas Grauwels 

Dramaturgie
Nils Haarmann 

Kostuums en scenografie
Laurence Hermant 

Lichtontwerp
Emily Brassier

Met 
Cédric Eeckhout
Douglas Grauwels
Jo Libertiaux 

Regieassistente
Eulalie Roux 

Engelse taalconsulent & copywriter
Daisy Phillips 

Vertaling, transcriptie, boventiteling
Isabelle Grynberg 
Tineke de Meyer 
Lola Chuniaud 
Pulse Translations 
Christopher Smith 
Francis Smith 
Valérie De Heyn 
Valentine De Luca 

Video Editing
Dimitri Petrovic 

Technische leiding
Romain Gueudré 

Videotechniek & licht
Ludovic Desclin 

Klankregie
Pawel Wnuczinsky 

Operator & boventiteling
Pierre Ottinger 

Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

Productie
Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

Coproductie
Riksteatern, Les Théâtres de la ville du Luxembourg, Mars - Mons arts de la scène, L’Ancre - Théâtre Royal, Grand Théâtre / Noorderzon, Trafó Budapest, Centro Dramático Nacional (INAEM) La Coop asbl et Shelter Prod. 

Met de steun van
Taxshelter.be, ING et du Tax Shelter du gouvernement fédéral belge 

Une étape de travail a été créée lors du Festival XS 2017 au Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

Met dank aan 
R.Lang, A.Romano, F. Denis, A De Vestele, M. Godichaux, FIND Festival 2017, NEST - CDN Thionville Lorraine, Le Théâtre Vidy-Lausanne, La Comédie de Reims, La Criée - Théâtre National de Marseille, Le Lieu Unique, Maison de l’Histoire Européenne. 

Nous remercions les équipes des théâtres qui nous ont accueilli lors des différentes résidences en Europe entre avril 2019 et février 2020 ainsi que les 85 personnes qui ont accepté d’être interviewées pour ce projet. 

Kostuumontwerp en scenografie
Ateliers du Théâtre National Wallonie-Bruxelles 

© Gloria Scorier