Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

La chambre d'Isabella

Jan Lauwers / Needcompany

09 > 11.11.2017

Na het overlijden van haar adoptieouders komt Isabella Morandi in het bezit van een goed dat ooit haar echte vader toebehoorde: een kamer als een museum, zeg maar een rariteitenkabinet, volgestouwd met archeologische en etnografische voorwerpen. Al die spullen zijn bij elkaar verzameld door een amateurontdekkingsreiziger naar wie Isabella vol bewondering verwijst als haar ‘woestijnprins’ en die, zo wil de legende, tijdens een van zijn expedities om het leven kwam.

In die ruimte vol herinneringen laat Isabella, inmiddels oud en blind, de schimmen uit haar verleden (onder wie haar vierenzeventig minnaars) de revue passeren. Door het prisma van haar eigen vitaliteit laat ze ons delen in honderd jaar wereldgeschiedenis.

Viviane De Muynck domineert onnavolgbaar de cast van spelers, zangers, dansers en muzikanten die met hun groepsenergie dit boeiende en poëtische verhaal voortstuwen.

Kalender

  • - 20:15
  • - 20:15
  • - 20:15

Informatie

Taal

FR, EN > FR, EN, NL

Duur

Grande Salle

Duur

120'

Casting

Regie, scenografie & lichtontwerp

Jan Lauwers

Met

Viviane De Muynck, Anneke Bonnema, Hans Petter Dahl, Julien Faure, Benoît Gob, Misha Downey, Sung-Im Her, Sarah Lutz , Maarten Seghers, Elke Janssens, Jan Lauwers

Tekst

Jan Lauwers

The monoloog van de leugenaar is geschreven door Anneke Bonnema

Muziek

Hans Petter Dahl, Maarten Seghers

Kostuum

Lot Lemm

Geluidontwerp

Dré Schneider

Dramatrugie

Erwin Jans

Assistent regie

Elke Janssens

Productie

Needcompany (Brussel)

Coproductie

Festival d’Avignon, Théâtre de la Ville (Paris), Théâtre Garonne-Toulouse, La Rose des vents - Scène nationale de Villeneuve d’Asq, Octobre en Normandie, Brooklyn Academy of Music New York, welt in basel theaterfestival

Met de meedewerking van

Kaaitheater (Brussel) & Commission Communautaire flamande de la Région Bruxelles-Capitale

Met de participatie van

Ministère de la Communauté flamande & Loterie nationale belge

© Maarten Vanden Abeele

© Gloria Scorier