Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

La Ville des zizis

Eline Schumacher

20 > 25.09.2022
Theater

Bevangen door een vreemde emotie, half afschuw en half tederheid, besluit Eline Schumacher de zes beste vrienden van haar vader bijeen te brengen voor diens schijnbegrafenis.

De zes zijn eerst ontdaan door het verdriet en de leegte die hun alter ego achterlaat, maar al snel draaien ze de rollen om en beantwoorden ze de roep van het leven, terwijl herinneringen uitgebreid worden opgehaald en geheimen onthuld. Nu eens in een deftig pak gestoken en dan weer in voetbaltenue, fraai uitgedost of in ondergoed, sloven de acolieten van verschillende leeftijden en profielen zich uit, smijten ze zich en geven ze alles, begeleid door een explosief spel van kleurig licht.

De acteurs Léonard Cornevin, Adrien Drumel, Thierry Hellin, Lucas Meister, Jean-Baptiste Polge en Michel Villée, die vaak samenwerken met Eline Schumacher, geven gestalte aan een hilarisch epos. La Ville des zizis zit vol cultreferenties, gaande van westerns tot de popcultuur en de grootste oorlogsfilms. Op die manier biedt deze productie een cross-fade van universa, het ene nog filmischer dan het andere.

Deze makkers door dik en dun spelen met de clichés over mannen onder elkaar in een speelplaats-sfeer. De angst voor de leegte mengt zich met schroom om genderstereotypen af te schieten. Hun adolescentenhumor peilt de mannelijkheid, zonder daarbij vulgair te zijn, toont de broosheid ervan en brengt de emotie naar boven. Lachen en genieten! Zoals op de grote momenten van het leven.

Productie Mars-Mons arts de la scène

Kalender

  • - 20:15
  • - 19:00
  • - 20:15

    Inleiding · 19:30

  • - 20:15
  • - 20:15
  • - 15:00

Informatie

Taal

fr

Duur

75'

Plaats

Grande salle

Casting

Regie
Eline Schumacher

Met
Léonard Cornevin
Adrien Drumel
Thierry Hellin
Lucas Meister
Joana B. Polge​​​​​​​
Michel Villée

Tekst
Eline Schumacher

Artistieke samenwerking
Nicolas Mouzet-Tagaw

Regieassistent
Bogdan Kikena

Choreografie
Paola Dibella

Arrangement en vocale coaching
Ségolène Neyroud

Scenografie
Juul Dekker

Kostuum
Frédérick Denis

 

Decorcreatie 
Sébastien Corbière

Decoratie assistent
Nassim Bajou
Jean-Baptiste Robert

Lichtontwerp
Octavie Piéron

Geluidsontwerp
Noam Rzewski

Technische leiding
David Alonso Morillo

Productie
Mars-Mons arts de la scène, La Coop asbl, le Théâtre Les Tanneurs et la Maison de la Culture de Tournai

Met de steun van
la Fédération Wallonie Bruxelles, Service du Théâtre, de Shelter-prod, Taxshelter.be, ING et du Tax-Shelter du gouvernement fédéral belge Avec l’aide du Théâtre National Wallonie-Bruxelles

© Gloria Scorier