Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Closing Party
(arrivederci e grazie)

Alessandro Bernardeschi
Mauro Paccagnella

27.09 > 01.10.2022
Dans

Na Happy Hour en El pueblo unido jamás será vencido sluiten Alessandro Bernardeschi en Mauro Paccagnella hun Trilogie van het Geheugen af met Closing Party (arrivederci e grazie). Dit slotbal is zowel absurd als ironisch. Er straalt geen glitter af en het laat ons de laatste schokken van de grote utopieën uit de geschiedenis zien en overdenken. Closing Party (arrivederci e grazie) is het laatste paneel van een betoverend drieluik dat de capriolen van de middelbare leeftijd uitbeeldt. Het roept het einde en de uitputting op als een mogelijk nieuw begin, waar intieme herinneringen verstrengeld raken met het collectieve geheugen om samen één lichaam te vormen.

Alessandro en Mauro leggen gebaren vast en ontvouwen hun trajecten, van Marianne Faithfull tot de Boléro van Béjart, van de Italiaanse jaren van lood tot Pier Paolo Pasolini, van veren tot pruiken, zonder de tutu’s te vergeten.

Maar dit alles zou niets betekenen zonder de delicate schoonheid van hun ouder wordende dansende lichamen, die het politieke karakter van het stuk versterken, waar de leeftijd het hart uitmaakt van de choreografische frase, in plaats van alleen maar de metaforische achtergrond ervan te zijn. Een dans voor twee, een afscheidswals, ironisch en gek, een laatste bal dat zowel ernstig is als licht, met een scenische partituur die gebaseerd is op een verwarrend dubbelspel.

Kalender

  • - 20:30
  • - 19:30
  • - 20:30

    Inleiding · 20:00

  • - 20:30
  • - 20:30

Informatie

Duur

55'

Plaats

Salle Jacques Huisman

Casting

Regie
Alessandro Bernardeschi
Mauro Paccagnella

Met
Alessandro Bernardeschi
Mauro Paccagnella
Ares D’Angelo

Lichtontwerp
Simon Stenmans

Video
Stéphane Broc

Geluidsontwerp
Eric Ronsse

Muzikale dramaturgie
Alessandro Bernardeschi avec Simon & Garfunkel, Cœur de l’Armée Rouge, Extrait de Saló et les 120 journées de Sodome, Nilla Pizzi, Ravel, Sylvester, Lucio Battisti, Anna Magnani, Nina Simone, Marianne Faithfull, Edvard Grieg, Umberto Bindi, Paul Simon Régisseur Simon Stenmans

Productie
Wooshing Machine

Coproductie
Les Brigittines et Charleroi danse – Centre Chorégraphique de la Fédération de Wallonie-Bruxelles

Met de steun van
la Fédération Wallonie-Bruxelles et de la Communauté Française

Met dank aan
Lisa Gunstone, Fabienne Damiean

Everything is very quiet
Everyone has gone to sleep
I’m wide awake on memories
These memories can’t wait

Talking Heads

© Stéphane Broc
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024