Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Hedda

Sébastien Monfè
Mira Goldwicht
Aurore Fattier

05 > 08.10.2022
Theater cinema

Hedda, een meervoudig vrouwenportret, dompelt ons onder in de laatste dagen van de repetities voor Hedda Gabler. Een regisseuse worstelt met het werk van Ibsen. Haar werk wordt doorkruist en gehinderd door de herinneringen aan haar zus, die jaren eerder verdween. We volgen het onverwachte en wonderlijke pad dat deze voorstelling bewandelt.

Aurore Fattier neemt Ibsens klassieker onder handen en maakt er een hedendaagse transpositie van, terwijl ze het werk tegelijkertijd relativeert. Haar schepping dringt zich op als een machine van verscherpte visioenen, die de mysterieuze knopen tussen het onzegbare en het belichaamde bestaan aan een nader onderzoek onderwerpt. Enerzijds een soort bewerking met de uitstraling van een fantastische thriller waarin we het tumult volgen van het creatieve proces achter de schermen van het theater. Anderzijds, een pure fictie, de opvoering van hele delen van Hedda Gabler, geënsceneerd en geïnterpreteerd door het personage van Laure omringd door acteurs in kostuums, in de muziekkamer, het decor van het stuk.

Tussen de spiegelstructuur, de hedendaagse lezing en de historische esthetiek van het stuk toont Aurore Fattier het verschil aan tussen het geweld dat vrouwen ondergaan in de echte wereld en de manier waarop het wordt geïdealiseerd in de culturele monumenten die door een bovenlaag werden opgericht. Zij confronteert dit verhaal inderdaad met wat een hedendaags nieuwsbericht zou kunnen zijn: de verdwijning van een jonge actrice en de repercussies daarvan op haar familie.

Productie Théâtre de Liège
Coproductie Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Kalender

  • - 20:15
  • - 20:15

    Inleiding · 19:30

  • - 20:15
  • - 20:15

Informatie

Taal

fr, boventitels en

Duur

210’

Plaats

Grande salle

Casting

Concept, Regie, Directie
Aurore Fattier

Met
Fabrice Adde
Delphine Bibet
Yoann Blanc
Carlo Brandt
Lara Ceulemans
Valentine Gérard
Fabien Magry
Deborah Marchal
Annah Schaeffer
Alexandre Trocki
Maud Wyler

Tekst
Sébastien Monfè
Mira Goldwicht

Cinematografie
Vincent Pinckaers

Assistenten
Lara Ceulemans
Deborah Marchal

Kostuum
Prunelle Rulens
Odile Dubucq

Scenografie
Marc Lainé

In samenwerking met
Stéphane Zimmerli
Juliette Terraux

Lichtontwerp
Enrico Bagnoli

Muzikale compositie
Maxence Vandevelde

Lichtontwerp
Enrico Bagnoli

Muzikale compositie
Maxence Vandevelde

Technische leiding
Nathalie Borlée

Video leiding
Gwen Laroche

Kostuums & Decorbouw
Ateliers du Théâtre de Liège

Productie
Théâtre de Liège et DC&J Création avec le soutien du Tax Shelter du Gouvernement fédéral de Belgique et de Inver Tax Shelter

Coproductie
Solarium Asbl, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Théâtre Royal de Namur, Théâtre de La Cité-Cdn Toulouse-Occitanie, Comédie de Valence-Cdn Drôme-Ardèche, Les Théâtres de la ville du Luxembourg, Théâtre National de Nice, MARS Mons Arts de la Scène, Comédie de Reims, Prospero – Extended Theatre (en cours)

Met de steun van
Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique et Club des Entreprises partenaires du Théâtre de Liège

© Gloria Scorier