Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Genesis

Hakim Bouacha

21 > 22.10.2022
Theater

Voor de eerste keer treedt Hakim Bouacha alleen op.

H is een jonge homoseksueel van Kabylische afkomst, geboren in het noorden van Frankrijk in een moslimgezin. Spelend en dansend vertelt hij het verhaal van zijn gekwetste adolescentie in Roubaix, de sociale en familiale druk, de agressie, zijn leven als jongvolwassene in België, de vragen waar hij mee zit, zijn woede, zijn strijd. Aan de hand van getuigenissen, verzameld in Marokko en Tunesië, vertelt Hakim Bouacha datgene wat anders verborgen blijft - ontmoetingen, ervaringen, liefdesverhalen en geweld - alvorens terug te keren naar zijn persoonlijke ervaring. Alles passeert de revue: zijn vertrek uit Roubaix, zijn one-night stands, de liefdesaffaires en het misbruik, vaak door rijke, blanke mannen.

Geconfronteerd met de explosies van homofobie, brengt Hakim Bouacha deze gedocumenteerde autofictie om de individuele en collectieve dimensie beter te combineren. Hij verricht een onderzoek naar een maatschappij die wordt afgeschilderd als homofoob in hart en nieren. Uit deze biografie spreekt ondanks alles het besef dat hij op een of andere manier «gespaard» is gebleven. Daarnaast vertelt Hakim Bouacha ons, en samen met hem de andere stemmen, over de verdedigingsmechanismen die in het leven zijn geroepen door mensen die vervolgd worden wegens hun seksuele geaardheid. Het gemis en de oneindige droefheid zijn alomtegenwoordig.

Productie Théâtre de Liège
Coproductie Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Copresentatie Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Espace Magh

Deze show wordt gepresenteerd in Espace Magh.

Kalender

  • - 13:30

    Espace Magh

  • - 20:00

    Espace Magh

  • - 20:00

    Espace Magh

Informatie

Taal

fr

Duur

85'

Plaats

Espace Magh

Casting

Concept, regie en vertolking
Hakim Bouacha

Scenografie en dramaturgie 
Zouzou Leyens

Regie en dramaturgie assistent
Sarah Brahy
Joey Elmaleh

Licht
Olivier Arnoldy

VideoEditing
Nicolas Jans

Toneelbeweging 
Laura Bachman

Blik van buitenaf
Jacqueline Bollen

Decorbouw en kostuums
Ateliers du Théâtre de Liège

Productie
Théâtre de Liège et DC&J

Coproductie creatie
Théâtre National Wallonie-Bruxelles Espace Magh et Centre culturel Mamer

Met de steun van
Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique, Inver Tax Shelter et W.M.E BV

Met dank aan
Weema Askri, Bouhdid Belaidi, Association Mawjoudin, Soufiane Hennani, Mohammed Kichini, Monia Lachheb, Wahid Ferchichi, Ali Bousselmi,  David Paternotte, Renaud Maes, Gurshad Shaheman, Rania Amdouni, Christian Saelens, Delegation Wallonie Bruxelles de Rabat, Abdellatif Nhaila, Jérôme Elglaoui, Achraf Remok, Hamza Boulaiz, Ali Zine, Marwane Fachane, Thierry Beriaux.

© Gloria Scorier