Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Scènes nouvelles

Le Jardin

Greta Koetz

10 & 11.11.2022
Theater

Op een stuk land ervaart een bende uitzinnige zonderlingen hoe hun bestaan wordt verstoord door de terugkeer van een van hun metgezellen, Maria, die zwanger is en denkt dat zij de Maagd is. De dagen glijden voor hen voorbij, afwisselend kommervol of gelukzalig. Hun woorden en daden worden de parabels van een ongewoon evangelie, getekend door groteske en onvolmaakte accenten die aan Rabelais doen denken.

In deze fabel ontmoeten we een maagd Maria die worstelt met een bodemloze melancholie, een schrijver die zijn vak omzeggens heeft opgegeven, wanhopige verschoppelingen die een zin zoeken voor hun bestaan, of ook nog een spelend kind. We horen heilige liederen en schunnige liederen, maar ook verhalen over schuld en bevrijding. We ontlenen zowel aan de Vlaamse schilderkunst als aan Patrick Dewaere, aan de mythes van het christendom, aan de Italiaanse film van de jaren zeventig, aan Zo sprak Zarathoestra en Het leven van Brian.

Kalender

  • - 19:00
  • - 20:30

Informatie

Taal

fr

Duur

120'

Plaats

Studio

Tarief

Enkele prijs 9€

Casting

Concept
Collectif Greta Koetz

Regie
Thomas Dubot

Met
Marié Alié
Sami Dubot
Antoine Herbulot
Nicolas Payet
Léa Romagny

Tekst
Marie Alié
Sami Dubot
Thomas Dubot
Antoine Herbulot
Nicolas Payet
Léa Romagny

Regieassistent
Justine Duvinage

Kostuum
Rita Belova

Verantwoordelijk voor poppen en kadaver
Alexandre Vignaud

Lichtontwerp en Technische leiding

Muziek compositie
Sami Dubot

Geluidsontwerp en regie
Florent Arsac

Productie
Collectif Greta Koetz

Productie van de buitenvorm
Prémisses // Office de Production Artistique et Solidaire pour la jeune création Production déléguée d’exploitation Prémisses // Office de Production Artistique et Solidaire pour la jeune création

Coproductie
Le Théâtre Les Tanneurs, Mars – Mons-Arts de la scène, Les Halles de Schaerbeek et La Coop asbl

Met de steun van
Shelterprod, Taxshelter.be, ING et Tax-Shelter du gouvernement fédéral belge Avec l’aide de la Fédération Wallonie-Bruxelles Service du Théâtre (CAPT)

Met dank aan
La Compagnie Point Zero, Natacha Belova

Le collectif Greta Koetz est le lauréat belge 2020 du premier Dispositif européen initié par Prémisses, Office de production artistique et solidaire pour la jeune création

© Gloria Scorier