Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

SIMPLE

Ayelen Parolin

13 > 21.01.2023
Dans

De eenvoud bevragen door beweging als drijvende kracht te gebruiken. Door de choreografische ruimte tot een speelplaats om te bouwen. Door het verkennen van naïviteit, instinct, kindertijd. Het activeren van een denkbeeldige wereld die wijd openstaat voor improvisatie. Dit is het startpunt: eenvoud als een gedanste woestenij. SIMPLE voegt er nog wat lachbuien aan toe, en laat ons euforisch achter.

De lichamen, de beweging en de dansfrases, de landschappen, alles is losgeslagen. Deze ontregeling staat in het teken van een zich herhalende en ongeremde dans, die voortdurend herverdeeld wordt. De dansers Baptiste Cazaux, Piet Defrancq en Daan Jaartsveld, gestoken in gespikkelde, psychedelische pakken, spelen vrolijk met de codes van het klassieke ballet en de hedendaagse dans. Ze springen, deconstrueren, herhalen en experimenteren met geluidsgebaren tegen een achtergrond van kleur, als een ondeugende knipoog naar Merce Cunninghams Summerspace. SIMPLE, onlosmakelijk verbonden met WEG, laat drie grote kinderen vrolijk rondhuppelen en de meest onwaarschijnlijke gebaren maken, blij met de belangstelling en de lach die zij aan het publiek ontlokken.

Dat is de toestand van deze wereld: almaar dansen, brutaal, diep jubelend en speels. De extreme strengheid en absolute eerlijkheid die de choreografe – geboren in Argentinië, maar woonachtig en actief in Brussel – aan de dag legt in haar zoektocht, leiden ons telkens naar andere bruisende en stralende impulsen.

Ayelen Parolin is een artiest verbonden met het Théâtre National Wallonie-Bruxelles.

Kalender

 • - 20:30
 • - 20:30
 • - 20:30
 • - 19:30

  Ontmoeting na de voorstelling

 • - 20:30

  Inleiding · 20:00

 • - 20:30
 • - 20:30

Informatie

Duur

55'

Plaats

Studio

Casting

Regie
Ayelen Parolin

Met
Baptiste Cazaux
Piet Defrancq
Daan Jaartsveld

Choreografisch assistent
Julie Bougard

Dramaturgie
Olivier Hespel

Blik van buitenaf
Alessandro Bernardeschi

Scenografie & kostuum
Marie Szersnovicz

Kostuum
Atelier du Théâtre de Liège

Lichtontwerp
Laurence Halloy

Visuals
Cécile Barraud de Lagerie

Productie
Claire Geyer

Uitzending
internationale Key

Performance Production RUDA asbl Coproduction et accueil en résidences Charleroi danse, Le Centquatre-Paris, Théâtre de Liège, CCN de Tours, MA Scène Nationale - Pays de Montbéliard, Les Brigittines, DC&J Création, CDCN Roubaix/Hauts-de-France

Met de steun van
Fédération Wallonie-Bruxelles, de Wallonie-Bruxelles International, du Tax Shelter du Gouvernement fédéral de Belgique et d’Inver Tax Shelter Remerciements Oren Boneh et Jeanne Colin

Met dank aan
Oren Boneh et Jeanne Colin

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024