Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Room With A View

Rone x (LA)HORDE Ballet national de Marseille

01 > 04.02.2023
Danse

Klimaatcatastrofes, wereldwijde conflicten en de algemene ineenstorting van de beschaving geven Room With A View een spoorslag om nieuwe inspiratie te putten uit de schoonheid van de chaos en de acties van protestbewegingen voortvloeiend uit #MeToo, zoals de Chileense feministische hymnes.

Aan de hand van de oorlog van de verbeelding, uitvoerig beschreven door futurist Alain Damasio, krijgen we het verhaal te horen van de legitieme woede bij de huidige generaties. De vertelling wordt aangestuurd door het vlaggenschipcollectief (LA)HORDE en Rone, boegbeeld van de electroscène en sinds 2019 aan het hoofd van het Ballet national de Marseille.

Op het toneel valt de wereld uit elkaar. Rones geluidstexturen, live gemixt, worden geëvenaard door (LA)HORDEs esthetiek van geweld, polymorf, brutaal en diepzinnig. De dans is tegelijk rebellie en bevrijding, controle en onderdrukking, zelfs verkrachting en moord. De lichamen van de ongeveer twintig dansers stuiptrekken, vibreren en worstelen tot ze hun toevlucht zoeken in de massa. Het zijn gemeenschappen van feest en strijd, de enigen die in staat zijn om macht te manifesteren, in een dans geïnspireerd door hiphop en dicht aanleunend bij electrotrance.

In een postapocalyptisch decor, afwisselend gelokaliseerd in een ingestorte marmergroeve en het puin van verwoeste gebouwen, grijpt de pulsatie de dansers aan om woede en opstand tot uitbarsting te brengen. En vooral, om hoop te geven en het geweten wakker te schudden. De viering vindt plaats van lichaam tot lichaam om ”een verknoeide wereld” te herstellen. De meest stralende energie neemt plotseling een hoge vlucht.

Première belge
Corealisatie La Monnaie, Charleroi danse, Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Mutualisering van de Belgische tournee met l’Atelier Théâtre Jean Vilar à Louvain-la-Neuve, Central La Louvière, De Singel Antwerpen

Kalender

 • - 20:15
  Uitverkocht
 • - 20:15

  Inleiding · 19:30

  Uitverkocht
 • - 20:15
  Uitverkocht
 • - 20:15
  Uitverkocht

Informatie

Duur

70'

Plaats

Grande salle

Tarief

Grande production

Casting

Artistiek ontwerp
RONE & (LA)HORDE

Muziek
RONE

Regie, choregrafie
(LA)HORDE :
Marine Brutti
Jonathan Debrouwer
Arthur Harel

Met
les danseur·ses du Ballet national de Marseille

Artistiek assistent
Julien Ticot

Scenografie
Julien Peissel

Technisch adviseur scenografie
Sébastien Mathé

Lichtontwerp
Eric Wurtz

Licht assistent
Mathieu Cabanes

Sound of the facade
Vincent Philippart

Assistent geluidsproductie
César Urbina

Kostuum
Salomé Poloudenny

Kostuumassistant
Nicole Murru Hair

Richting
Charlie Le Mindu

Fysieke voorbereiding
Waskar Coello Chavez

Repetitoren
Thierry Hauswald
Valentina Pace

Ingenieur
Rémi d’Apolito

© Aude Arago