Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Angela (a strange loop)

Susanne Kennedy
Markus Selg

11 > 13.05.2023
Kunstenfestivaldesarts

”Wat maakt Angela tot zichzelf?” Zo luidt de vraag van de Duitse regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg. In een poging om een antwoord te formuleren, gebruiken ze Angela’s bestaan als dramatisch materiaal om haar te volgen vanaf haar geboorte tot aan haar dood en zelfs nog daarna. Ze stellen een reis voor die haar door alle situaties van het dagelijkse leven voert: van ziekte tot herstel, waken en slapen, geboorte en bevalling, ouder worden en dood. Dit project haalt zijn dynamiek uit de hypothese dat Angela bestaat uit miljoenen ervaringen en dat sommige daarvan weerspiegelen wat anderen haar verteld hebben. Angela is, uiteindelijk, een vreemde lus, een nooit eindigende reeks.

Susanne Kennedy en Markus Selg stoelen hun werk op het onderzoek van de nieuwe machtsverhouding tussen lichamen, technische objecten en machines. Hun posthumanistische esthetiek en multimediale aanpak stuurt aan op de vervorming die het spel met maskers, de playback-dialogen of de ”doppelgängers” uit de Germaanse folklore teweegbrengen bij de acteurs. Angela (a strange loop) biedt aldus een blik op de fenomenologische kwestie van identiteit en bewustzijn. Via Angela leiden Susanne Kennedy en Markus Selg ons naar een van de fundamentele vragen van het bestaan: wat is de aard van de werkelijkheid? En wat stelt mijn ”ik” voor?

Première
Corealisatie Kunstenfestivaldesarts, Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Kalender

Informatie

Plaats

Grande salle

Casting

Regie
Susanne Kennedy
Markus Selg

Productie
Ultraworld Productions

Coproductie
Théâtre National Wallonie-Bruxelles et Kunstenfestivaldesarts, Theater der Welt 2023, Festival d’Avignon 2023 (en cours)

Uitzending
Something Great

© Franziska Sinn
© Théâtre National Wallonie-Bruxelles