Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Création 2023

Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

31.05 > 10.06.2023
Danse

Met deze nieuwe creatie verschuift Anne Teresa De Keersmaeker haar verkenning van de relatie tussen muziek en dans terug naar de popmuziek. Met haar eenvoudige vorm, sterke melodieën en catchy lyrics is pop voor veel mensen de meest dagelijkse en directe relatie tot muziek.

Pop brengt ons in beweging en creëert verbinding. Zowel door het genot van het dansbare en het zingbare, maar ook door storytelling: de alledaagse en tegelijkertijd bijna universele menselijke ervaringen die erin worden verwoord. Hier ontstaat het potentieel van theater, en ontstaan choreografische vragen als: hoe belichaam je gedachten? Hoe verhoud je je tot songteksten? Hoe abstraheer je iets dat zo uitgesproken is?

De laatste jaren vat De Keersmaeker dans op als een plek van verzet. Wanneer dans geconfronteerd wordt met conflict en met beperkingen wordt dansen misschien nog essentiëler. Plezier en feestvieren kunnen niet alleen als helend worden gezien, maar ook als radicaal. Deze creatie zet niet alleen aan tot dans, maar benadrukt ook de noodzaak van verhalen en muziek waartoe we ons kunnen verhouden, waarin we ons kunnen herkennen.

Première
Corealisatie La Monnaie, Kaaitheater, Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Kalender

Informatie

Plaats

Grande salle

Tarief

Grande production

Casting

Choregrafie
Anne Teresa De Keersmaeker

Dansers
Rosas

Scenografie en Lichtontwerp
Jan Versweyveld

Productie
Rosas

Coproductie
De Munt / La Monnaie, Concertgebouw Brugge, Théâtre de la Ville à Paris

© Johan Jacobs