Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Auf der anderen seite

Fatih Akin

Palace x Théâtre National

Ondanks de terughoudendheid van zijn zoon Nejat besluit weduwnaar Ali samen te wonen met Yeter, een prostituee die net als hij van Turkse afkomst is. Maar Nejat, een jonge leraar Duits, krijgt al snel een zwak voor Yeter wanneer hij verneemt dat zij bijna al haar geld naar haar dochter in Turkije stuurt om haar hogere studies te betalen.

De accidentele dood van Yeter zorgt voor een breuk tussen vader en zoon. Nejat reist naar Istanbul in de hoop een spoor te vinden dat leidt naar Ayten, de dochter van Yeter. Maar Nejat weet niet dat Ayten, een twintigjarige politieke activiste, naar Duitsland is gevlucht om te ontsnappen aan de Turkse politie.

In Hamburg kan Ayten het goed vinden met Lotte, een Duitse studente die onmiddellijk in de ban is van de charme en het politieke engagement van de jonge Turkse. Lotte stelt zelfs voor aan Ayten om bij haar in te trekken, ondanks de tegenkanting van haar moeder Susanne. Ayten wordt gearresteerd, opgesloten en uiteindelijk weer de grens overgezet, waarna ze in Turkije in de gevangenis terechtkomt.

Deze film werd voorgesteld door de regisseur, Gaia Saitta, omdat het onderwerp ervan resoneert met zijn voorstelling Je crois que dehors c’est le printemps (16 > 26.11.2022).

Kalender

  • - 19:00

Informatie

Taal

vo st fr/nl

Duur

122'

Plaats

Palace

© Théâtre National Wallonie-Bruxelles