Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
À la scène comme à la ville

Les Oiseaux rares

Anne Festraets
Stephane Diskus
Benoît Randaxhe

29.04.2023 · 21:45
Concert

Een “vreemde vogel” is een vogel die geïsoleerd wordt aangetroffen buiten zijn gebruikelijke geografische leefgebied. In het Nederlands verwijst een “vreemde vogel” ook naar een persoon met veel kwaliteiten. Les Oiseaux rares (De vreemde vogels) is tevens de titel van een voorstelling die werd gemaakt met Brusselse tieners, waaronder niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV's), en die bovendien laureaat is van het label Impact 2023.

Nu gooit een schrijfatelier de muziek en de thema's van deze voorstelling opnieuw op tafel. De schriftuur van de tijd en van grenzen onderzoeken, voor zichzelf meerdere identiteiten bedenken, de mogelijkheid opeisen om meer te zijn dan een identiteitsdocument, inspelen op onze onweerstaanbare behoefte om te feesten en te vieren... Dit zijn de insteken om collectief een setlist te schrijven en te componeren die live wordt uitgevoerd. Kwestie van samen voor een feestelijke afsluiter te zorgen!

Kalender

  • - 21:45

Informatie

Taal

fr

Duur

30'

Plaats

Foyers

Reservatie

Vrije toegang

Casting

Ateliers animés par
Anne Festraets (metteuse en scène et interprète)
Stephane Diskus (producteur musical)
Benoît Randaxhe (sousaphoniste, comédien et chanteur)

Composition musicale
Michel Massot
Stephane Diskus

Production
MoDul-structure pour artistes, dans le cadre du LABEL IMPACT 2023 de la COCOF et en collaboration avec Article 27, la Croix-rouge, Caritas.

© Gloria Scorier