Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Week-end ouvert

En une nuit
Notes pour un spectacle

Ferdinand Despy
Simon Hardouin
Justine Lequette
Eva Zingaro Meyer

20 > 23.09.2023
Theater

Waarvoor staat Pasolini’s dood? In dit stuk, dat lijkt op een generale repetitie, laten vier performers zich door deze tragische gebeurtenis uit het verleden inspireren om onze tijd een spiegel voor te houden.

We bevinden ons in een theaterzaal, de acteurs staan op het toneel. Zij zijn hier niet om op te treden, maar om ons de gelegenheid te geven getuige te zijn van “Notes pour un spectacle” nog uit te werken. Deze ideale voorstelling bestaat alleen in hun verbeelding, de enige manier om ze te zien is er samen over te fantaseren. 

Een voorstelling over wat? Over een beslissende nacht, voor altijd getekend door een dubbele moord. Die van de Italiaanse dichter Pasolini en van de wereld waarvan hij hield en die zij niet gekend hebben: de plattelandsdorpen, het leven in de voorsteden, de regionale talen en de boeren- en arbeiderscultuur.

Tegenover de ontgoocheling over onze tijd rest ons de vreugde om samen te komen, om samen te lachen, om ons in te beelden wat we verloren hebben en wat we nog moeten vinden. Een ode aan de artistieke creatie, vrolijk, ontroerend en oprecht.

Kalender

  • - 19:30
  • - 20:30
  • - 20:30
  • - 18:00

Informatie

Taal

fr

Duur

1u45

Plaats

Salle Jacques Huisman

Casting

Tekst, regie en vertolking
Ferdinand Despy
Simon Hardouin
Justine Lequette
Eva Zingaro-Meyer

Regie collaboratie en assistent
Orell Pernot-Borràs

Scenografie en kostuumontwerp
Elsa Seguier-Faucher

Lichtontwerp
Caspar Langhoff
Lila Ramos Fernandez

Lichtregie
Lila Ramos Fernandez

Regieassistent
Antoine Herbulot

Artistiek oog
Nicolas Mouzet-Tagawa

Dramaturgie oog
Nathanaël Harcq

Ondersteuning voor geluidscreatie
Laurent Gueuning
Eric Degauquier
John Cooper

Repetitor zang
Brigitte Romano

Productie
Atelier Jean Vilar


Coproductie
Théâtre Varia, Atelier Jean Vilar, Centre Culture de Tournai, Théâtre de Liège, Théâtre de Namur, L’Ancre, Mars – Mons Arts de la Scène, Réseau Puissance 4, Théâtre Sorano (Toulouse), CDN (Tours), La Loge (Paris), TU (Nantes)

Spreiding
Habemus Papam

Met de steun van
La Fédération Wallonie-Bruxelles / Service Théâtre, Tax Shelter du Gouvernement fédéral de Belgique et Inver Tax Shelter, FRART, Arsenic 2 Herstal, Festival de Liège, le CORRIDOR, Centre culturel de Chênée

Dank
Marie Alié, Patrick Bebi, Irène Berruyer, Nora Boulanger-Hirsch, Dominique Brevers, Marie Devroux, Emy Docquier, Nathanaël Docquier, Thomas Dubot, Marion Gabelle, Catherine Hance, Nathanaël Harcq, Alice Tahon, Baptiste Montagnier, Brigitte Romano, Annah Schaeffer, Léo Smith, Anne-Sophie Sterck. 

© Annah Schaeffer
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024