Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Scènes nouvelles

Mode majeur de la fugue

Jennifer Cousin

11 & 12.11.2023
Geluid performance

Martine is al vijftig jaar boerin, werkt hard en kent vrije tijd noch rust. Op een dag, aan het stuur van haar tractor, hoort ze op de radio een filosofieprogramma dat een diepgaand effect op haar zal hebben. Het is het begin van een emancipatiereis die haar, dankzij het lezen, ertoe zal brengen haar leven te veranderen. 

Mode majeur de la fugue, de eerste creatie van Jennifer Cousin, een artieste uit Normandië die werd opgeleid aan het INSAS, werd in korte vorm voorgesteld op het Festival XS in 2022. 

Ondersteund door een origineel scenisch concept – een mengvorm tussen geluidsperformance, muziek en theater – combineert het stuk twee a priori onderscheiden universums: de wereld van de kunst en de wereld van de landbouw. Een polyfonie die onverwachte verbanden legt.

Kalender

  • - 21:00
  • - 16:30

Informatie

Taal

fr

Duur

20'

Plaats

Studio

Casting

Regie en geluidsrecorder
Jennifer Cousin

Lichtontwerp
Gwen Laroche

Lichtregie
Matthieu Vergez

Piano
Viva Sanchez

Stem
Martine V

Met de steun van
Service des Arts de la Scène de la Province de Hainaut - La Fabrique de Théâtre, du Fonds Marie-Paule Delvaux Godenne, de la Bourse Découverte Pierre Schaeffer, de Phonurgia Nova Awards, d’Iles asbl - Artist Project et de l’asbl Vitesses

Met dank aan
Martine, Brice Cannavo, Édith Depaule, Elsa Chêne, Thymios Fountas, Laurent Gueuning, Mathias Teicher, Francisco Javier Rodriguez ainsi qu’ à l'INSAS et à la ferme de Stée

© Gloria Scorier