Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Scènes nouvelles

Dominique toute seule

Cie au détour du Cairn

12.11.2023 · 16:00
Theater – Jong publiek

“Dominique, je slaapt in het bos, voor het eerst. / Het is een beetje koud, je denkt aan thuis. / De vogels zijn gestopt met zingen. / En de wolven liggen op de loer. / Dominique, je bent alleen vannacht.”

Hoe kun je je eigen lied zingen als dit niet past bij het lied van de wereld? Dominique toute seule neemt ons mee in het gezelschap van een vrouw die zichzelf doorzichtig voelt worden. Discreet begeleid door haar beschermengel, loopt Dominique over de paden van een bos en gaat ze in gesprek met de elementen. Langzaamaan krijgt ze terug vorm door de ontmoetingen onderweg, door de dagen en de nachten, door de klanken die haar omringen.

Op een leeg podium houden twee emotioneel ontvankelijke personages ons in de ban met dat bijna niets dat de kracht van groot theater uitmaakt. Ze nemen ons mee op een tocht naar het hart van zichzelf, naar het hart van de ander, naar de plaats waar men z’n grootste angsten onder ogen ziet en z’n grootste vreugdes beleeft. Een voorstelling tussen gelach en gezang, geweven met een draad zo zacht dat het ons diep ontroert.

Copresentatie La montagne magique, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, BRONKS
Als onderdeel van het EXPORT/IMPORT Festival

Deze show wordt gepresenteerd in La montagne magique.

Kalender

  • - 16:00

Informatie

Taal

fr, boventitels en, nl

Duur

45'

Plaats

La montagne magique

Kids

7 +

Casting

Creatie
Marie Burki
Garance Durand Caminos
Tom Geels

Met
Garance Durand Caminos
Tom Geels

Tekst en regie
Marie Burki

Lichtontwerp
Inès Isimbi

Geluidsontwerp
Gilles Péquignot
Tom Geels

Choreografie
Garance Durand Caminos

Kostuumontwerp
Carla Pivetta, création collective

Plastic creatie
Zaëll de Coster

Technische leiding
Khalid Rabah

Regie (afwisselend)
Inès Isimbi
Khalid Rabah
Marie Burki

Blik van buitenaf
Jean Debefve

Spreiding
Mademoiselle Jeanne

Met de steun van
La Fédération Wallonie-Bruxelles – Service général de la création artistique – Service du théâtre, Le Fonds Marie-Paule Delvaux-Godenne géré par la Fondation Roi Baudouin et la DRAC Grand-Est.

Met de partnerschappen en residenties van
le Créa – scène conventionnée d’intérêt national art, enfance, jeunesse – Kingersheim, la CCAS-CMCAS Mulhouse, Wolubilis, centre culturel de Woluwé Saint-Lambert, Ékla – centre scénique de Wallonie pour l’enfance et la jeunesse, Résidence d’artiste du pays des Collines, Quai 41, la compagnie Aveline

© Gloria Scorier