Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Canine Jaunâtre 3

Marlene Monteiro Freitas
Ballet de l’Opéra de Lyon

14 > 16.03.2024
Dans

De Kaapverdische choreografe Marlene Monteiro Freitas biedt ons een voorstelling die even fascinerend en raadselachtig is als haar titel. 

In een tijdloze ruimte, geritmeerd door een klok die willekeurige rondes chronometreert, vormen de performers tegenstrijdige figuren. De gangbare esthetische codes ruimen plaats voor een exaltatie van contrasten, impulsen van zowel het leven als de dood. 

Canine Jaunâtre 3 wordt een spel van lichamen in actie, waarbij de zeventien teamgenoten-dansers, die allemaal hetzelfde rugnummer 3 dragen, worden onderworpen aan tegenstrijdige regels en principes. 

Maken en losmaken, optrekken en terugtrekken: deze virtuozen met hun subversieve en zeer organische bewegingen vormen een expressiviteit die zowel dierlijk als robotisch is. Geleidelijk aan leiden ze ons naar onbestemd terrein, waar grenzen vervagen. 

Een dans die herinneringen oproept aan carnavalsrituelen en die en passant de schijnbare orde der dingen en onze al te comfortabele waarnemingsgewoonten ontregelt.

Corealisatie La Monnaie, Charleroi Danse, Théâtre National Wallonie-Bruxelles

De voorstelling is een corealisatie De Munt, Charleroi danse, Théâtre National Wallonie-Bruxelles. Hoewel uitverkocht, zijn er mogelijk nog ticketen verkrijgbaar bij onze partners.

De Munt 

Charleroi danse

Kalender

  • - 20:15

    Grande production

  • - 20:15

    Grande production

  • - 19:15

    Grande production

Informatie

Duur

1u30

Plaats

Grande salle

Tarief

Grande production

Casting

Choreografie
Marlene Monteiro Freitas

Choreografieassistent
Ben Green

Scenografie
Yannick Fouassier
Marlene Monteiro Freitas

Met
Les danseur·ses du Ballet de l’Opéra de Lyon

Lichtontwerp
Yannick Fouassier

Geluidsontwerp
Rui Antunes

© Gloria Scorier