Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Création 2025

Lia Rodrigues

28 > 31.05.2025
Dans

Haar voorstellingen zijn altijd scores voor grote groepen en tonen op energetische wijze de kracht van het collectief. Lichamen vormen massa’s, verzamelen zich in monumenten, klonteren samen in zweet en wellust, verenigen zich en scheiden zich dan weer met een knal. 

Haar ritualiserend choreografieën trekken verloren zielen aan, leiden hen naar het hiernamaals en het heilige, in onweerstaanbare, bliksemsnelle trances. Tussen organische overvloeiing en collectieve rebellie.

Sinds het begin van de jaren 2000 werkt ze in haar eigen creatiecentrum in Rio de Janeiro met haar Braziliaanse performers, van wie velen uit de favela komen. Hier vindt ze een kunstvorm uit die sterk beïnvloed is door lokale texturen. Haar werk weerspiegelt het koloniale erfgoed van Brazilië, de sociale ongelijkheden van vandaag en de ecologische bezorgdheid over een misbruikt milieu. 

Stoffen, plastiek en vloeistoffen vormen vaak haar enige achtergrond: een ballet tussen lichamen en materie waarvan alleen zij het geheim kent. En dit alles in een overvloed aan kleuren, zonder zich druk te maken over vies worden. Haar Création 2025, met haar nog geheime contouren, zal ons ongetwijfeld meenemen naar een uniek universum.

Première
Corealisatie Kunstenfestivaldesarts, Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Kalender

Informatie

Plaats

Grande salle

Tarief

9€ > 21€

YanivCohen
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024