Théâtre National

En bas la Ville - FRONTIERE(S)

Laurent Gaudé, Gaël Turine, Kolektif 2 Dimansyon (K2D)

Fotograaf Gaël Turine en schrijver Laurent Gaudé zijn samen naar Port-au-Prince afgereisd. De tentoonstelling En bas la ville (‘anba lavil’ in Haïtiaans Creools) is een impressionistische duik in de hoofdstad Port-au-Prince, vol sfeerbeelden van een stad vol kracht, kleuren, spanning, lawaai, hoop, verdriet, genade en … nonchalance.

In de tentoonstelling Frontière(s) laat het Haïtiaanse fotografencollectief K2D met een nuchtere blik het grensgebied tussen Haïti en de Dominicaanse Republiek zien, alsook zijn bewogen recente geschiedenis. De migratiecrisis uit 2015 – en de vele uitzettingen die erop volgden – heeft het landschap van het gebied grondig hertekend. De commerciële koorts verhevigde zienderogen. Er kwamen kampen voor teruggestuurde migranten, met mensonterende levensomstandigheden.
De tentoonstelling behandelt louter de relaties tussen Haïti en de Dominicaanse Republiek, het reilen en zeilen langs de grens en de dagelijkse strijd van de Haïtiaanse gerepatrieerden die in 2015-16 aan hun lot waren overgeleverd.

Image
© Gaël Turine

Info

In partnerschap met Festival Quatre Chemins (Port-au-Prince) & l’agence MAPS

Vernissage

Vernissage — 08.01.2019 — 19:00

Plaats

Foyers

Tickets

Vrije toegang

Casting

En bas la ville

Photographies
Gaël Turine

Textes
Laurent Gaudé

Frontière(s)

Photographies 
Kolektif 2 Dimansyon (K2D)

En partenariat avec
le Festival Quatre Chemins (Port-au-Prince) & l’agence MAPS