Fotograaf Gaël Turine en schrijver Laurent Gaudé zijn samen naar Port-au-Prince afgereisd. De tentoonstelling En bas la ville (‘anba lavil’ in Haïtiaans Creools) is een impressionistische duik in de hoofdstad Port-au-Prince, vol sfeerbeelden van een stad vol kracht, kleuren, spanning, lawaai, hoop, verdriet, genade en … nonchalance.

In de tentoonstelling Frontière(s) laat het Haïtiaanse fotografencollectief K2D met een nuchtere blik het grensgebied tussen Haïti en de Dominicaanse Republiek zien, alsook zijn bewogen recente geschiedenis. De migratiecrisis uit 2015 – en de vele uitzettingen die erop volgden – heeft het landschap van het gebied grondig hertekend. De commerciële koorts verhevigde zienderogen. Er kwamen kampen voor teruggestuurde migranten, met mensonterende levensomstandigheden.
De tentoonstelling behandelt louter de relaties tussen Haïti en de Dominicaanse Republiek, het reilen en zeilen langs de grens en de dagelijkse strijd van de Haïtiaanse gerepatrieerden die in 2015-16 aan hun lot waren overgeleverd.

Info

Casting

 • En bas la ville

  Photographies
  Gaël Turine

  Textes
  Laurent Gaudé

 • Frontière(s)

  Photographies 
  Kolektif 2 Dimansyon (K2D)

  En partenariat avec
  le Festival Quatre Chemins (Port-au-Prince) & l’agence MAPS 

Zie ook...