Théâtre National

Les palmiers sauvages

William Faulkner, Séverine Chavrier

Tickets

Zij laat haar man en kinderen in de steek. Hij geeft zijn studie geneeskunde op, die hem zoveel offers had gekost. Een coup de foudre geeft een onontkoombare draai aan het leven van Charlotte Rittenmeyer en Harry Wilbourne, twee losgeslagen zielen die hun passie beleven als een verschroeiende roadmovie – die langzaam in een helletocht verandert.

‘Is een passie die als een kunstwerk wordt beleefd geen eenzame, tot mislukken gedoemde onderneming?’ Die vraag tracht Séverine Chavrier te beantwoorden met haar toneeladaptatie van William Faulkners verhaal. In de opeenvolgende taferelen van dit sensueel en verterend lijf-aan-lijfgevecht toont ze Harry en Charlotte tijdens hun zwerftocht, en ook de plekken waar ze halthouden. In Chicago, in een blokhut ergens in Utah of nog in een bungalow aan een strand. In elke setting maken Deborah Rouach en Laurent Papot voelbaar dat er van deze zinloze zoektocht geen weg terug is. Verslaafd aan hun verliefdheid laten Charlotte en Harry zich helemaal te gaan in hun hopeloze vlucht naar voren. Een andere keuze hebben ze niet …

Image
© Samuel Rubio

Info

Taal

FR

Duur

1u45

Kids

16+

Meer rond de voorstelling

inleiding 2.04.2019 - 19:45 (15')

kids brunch 31.03.2019 vanaf 12:00

Geluidsniveau

categorie 2

Plaats

Grande salle

See also...

Kids brunch

Isadora

Casting

Regie
Séverine Chavrier

Scenografie
Benjamin Hautin

Dramaturgie
Benjamin Chavrier

Geluid
Philippe Perrin

Licht
David Perez

Video
Jérôme Vernez

Decorbouw
Ateliers Théâtre Vidy-Lausanne

Met
Séverine Chavrier, Laurent Papot & Deborah Rouach

Herneming
Centre Dramatique National Orléans, Centre-Val de Loire

Productie
Théâtre Vidy-Lausanne, Compagnie La Sérénade interrompue

Coproductie
Nouveau Théâtre de Montreuil

Met de steun van
Ministère de la Culture & de la Communication (FR), du CDN de Besançon, Franche Comté, Pro Helvetia – Fondation suisse pour la culture, Spedidam, WBI - Wallonie Bruxelles International.