Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

We love arabs

Hillel Kogan

27.02 > 03.03.2018

De Israëlische danser en choreograaf Hillel Kogan staat alleen op de bühne, in wat lijkt op een proloog. Hij geeft aan op zoek te zijn naar een Arabische danser, met wie hij in een aanstaande voorstelling de pijnlijke kwestie van het oorlogszuchtige en/of vreedzame naast-elkaar-leven van beide volkeren onder de loep wil nemen.

Zodra de partner op het toneel verschijnt, komen alle gemeenplaatsen, clichés en andere vooringenomen meningen aan bod die beide bevolkingsgroepen er qua cultuur, politiek en religie over elkaar op nahouden. De voorstelling pakt met humor en spot ook veel andere vooroordelen aan – over de wereld van de hedendaagse dans, zijn modetrends en grillen, zijn snobisme
en elitisme – alsook de bijna racistische opvattingen over lichaamsbewegingen die beide culturen er over elkaar op na houden …

Maar godzijdank verdwijnt op het einde, als door een wonder, elk misverstand of ongemak om plaats te maken voor een algemene communie waar humus en pita de rol van wijn en hostie overnemen.

Kalender

  • - 20:30
  • - 19:30
  • - 20:30
  • - 20:30
  • - 20:30

Informatie

Taal

FR

Duur

55’

Kids

10+

Plaats

Salle Jacques Huisman

ontmoeting na de voorstelling - 28.02.2018 - 30'

Casting

Tekst & choreografie

Hillel Kogan

Dansers

Adi Boutrous et Hillel Kogan

Licht

Amir Castro

Muziek

Kazem Alsaher, Mozart

Artistieke adviseurs

Inbal Yaacobi et Rotem Tashach

Franse vertalign

Talia de Vries

Ondersteund door

Ministère de la Culture israélien, les Services culturels de l’Ambassade d’Israël à Paris et le Israeli Lottery Arts Council.

© Gadi Dagon

© Gadi Dagon
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024