Op scène ontleden drie acteurs, een operazangeres en een pianist de lotgevallen van Don Juan, een personage dat zich alleen maar voelt leven wanneer hij de liefde najaagt. De voorstelling onthult, dankzij een subtiele constructie van Mozarts muziek voor Don Giovanni, elementen van Da Ponte’s libretto en teksten van Molières toneelstuk Dom Juan, de werking van de mooie operamechaniek door het prisma van de liefde.

Tom Goossens verdiept zich in de beroemde operatrilogie die resulteerde uit de samenwerking tussen Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte. Voor deze bewerking heeft de regisseur een nieuwe theatrale taal willen uitwerken door afstand te nemen van de klassieke operavorm en, voor de eerste keer, samen te werken met pianist Wouter Deltour. De drie producties kenmerken zich door een grote betrokkenheid van de toeschouwer en door een verschillende benadering van dit repertoire. Alleen de essentie is behouden: de moderniteit van de door Da Ponte bedachte intriges en de schoonheid van Mozarts melodieën.

KVS, de Munt en Théâtre National Wallonie-Bruxelles hebben de handen in elkaar geslagen om de drie aspecten van dit drieluik te presenteren.

 

COSÌ

21.1.2020 @ KVS

Tom Goossens en Wouter Deltour vervolgen hun ontdekkingstocht door het werk van Mozart en Da Ponte met hun eigen versie van Così fan tutte. Ze belichten de komische kant ervan, maar geven alle ruimte aan de emotie van de muziek.

Tickets te koop bij KVS

 

LE NOZZE

03, 04.3.2020 @ La Monnaie

Drie acteurs en drie muzikanten vertolken Le Nozze de Figaro en staan stil bij de kwestie van de echtelijke trouw in dit liefdesverhaal dat bol staat van de intriges.

Tickets te koop in de Munt

Info

 • Taal

  nl, surtitles fr

 • Plaats

  Studio

 • Duur

  90’

 • Kids

  16+

Casting

 • Concept en regie 
  Tom Goossens

  Muzikale leiding 
  Wouter Deltour

  Met 
  Mitch Van Landeghem
  Flor Van Severen
  Carine van Bruggen
  Lisa Willems

  Piano
  Wouter Deltour

  Beeld 
  Yannis Gutmann

  Grafische vormgeving 
  Wouter De Boeck

  Foto’s 
  Yuri van der Hoeven

  Techniek 
  Johannes Ringoot
  Gilles Pollak

  Mentor
  Wannes Gyselinck
  Kris Van Trier

 • Dramaturgisch advies 
  Raphaël Vandeweyer

  Kostuums
  Marij de Brabandere

  Dank 
  Frederik Leroy
  Fabrice Delecluse
  Merel Heering
  Rudi Goossens
  Ann Caremans
  Dirk Pauwels
  Guy Coolen
  Simon Van Schuylenberg
  Johan Knuts
  Yuri van der Hoeven
  Guy Joosten
  de International Opera Academy, Compagnie Marius, Nina Eleonora Claes, Wouter De Boeck, Leo Verlinden, Grégory Abels, Eline George, Raphaël Vandeweyer, Charles Caremans