Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Don Juan

TRILOGIE MOZART / DA PONTE
Tom Goossens, Wouter Deltour, Deschonecompanie

15.01.2020 · 20:30
Theater – Muziek

Op scène ontleden drie acteurs, een operazangeres en een pianist de lotgevallen van Don Juan, een personage dat zich alleen maar voelt leven wanneer hij de liefde najaagt. De voorstelling onthult, dankzij een subtiele constructie van Mozarts muziek voor Don Giovanni, elementen van Da Ponte’s libretto en teksten van Molières toneelstuk Dom Juan, de werking van de mooie operamechaniek door het prisma van de liefde.

Tom Goossens verdiept zich in de beroemde operatrilogie die resulteerde uit de samenwerking tussen Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte. Voor deze bewerking heeft de regisseur een nieuwe theatrale taal willen uitwerken door afstand te nemen van de klassieke operavorm en, voor de eerste keer, samen te werken met pianist Wouter Deltour. De drie producties kenmerken zich door een grote betrokkenheid van de toeschouwer en door een verschillende benadering van dit repertoire. Alleen de essentie is behouden: de moderniteit van de door Da Ponte bedachte intriges en de schoonheid van Mozarts melodieën.

KVS, de Munt en Théâtre National Wallonie-Bruxelles hebben de handen in elkaar geslagen om de drie aspecten van dit drieluik te presenteren.

 

COSÌ

21.1.2020 @ KVS

Tom Goossens en Wouter Deltour vervolgen hun ontdekkingstocht door het werk van Mozart en Da Ponte met hun eigen versie van Così fan tutte. Ze belichten de komische kant ervan, maar geven alle ruimte aan de emotie van de muziek.

Tickets te koop bij KVS

 

LE NOZZE

03, 04.3.2020 @ La Monnaie

Drie acteurs en drie muzikanten vertolken Le Nozze de Figaro en staan stil bij de kwestie van de echtelijke trouw in dit liefdesverhaal dat bol staat van de intriges.

Tickets te koop in de Munt

Kalender

  • - 20:30

Informatie

Taal

nl, surtitles fr

Plaats

Studio

Duur

90’

Kids

16+

Casting

Concept en regie 
Tom Goossens

Muzikale leiding 
Wouter Deltour

Met 
Mitch Van Landeghem
Flor Van Severen
Carine van Bruggen
Lisa Willems

Piano
Wouter Deltour

Beeld 
Yannis Gutmann

Grafische vormgeving 
Wouter De Boeck

Foto’s 
Yuri van der Hoeven

Techniek 
Johannes Ringoot
Gilles Pollak

Mentor
Wannes Gyselinck
Kris Van Trier

Dramaturgisch advies 
Raphaël Vandeweyer

Kostuums
Marij de Brabandere

Dank 
Frederik Leroy
Fabrice Delecluse
Merel Heering
Rudi Goossens
Ann Caremans
Dirk Pauwels
Guy Coolen
Simon Van Schuylenberg
Johan Knuts
Yuri van der Hoeven
Guy Joosten
de International Opera Academy, Compagnie Marius, Nina Eleonora Claes, Wouter De Boeck, Leo Verlinden, Grégory Abels, Eline George, Raphaël Vandeweyer, Charles Caremans

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024