Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

On est sauvage comme on peut

Collectif Greta Koetz

21.01 > 01.02.2020
Theater

Een maaltijd onder vrienden. Door Lea georganiseerd in de hoop dat het een gezellige avond wordt. Maar haar partner Thomas kampt met een depressie. Hij gaat al maanden niet meer naar kantoor. Het lijkt dus een leuk idee om zijn collega Antoine, diens vrouw Marie en nog een derde vriend, Sami, te ontvangen. Als ze uitgepraat zijn over de banaliteiten, krijgt het diner echter een enge wending: Thomas doet een verschrikkelijk en ongepast verzoek, dat het weerzien in een afgrond van waanzin stort. De realiteit wankelt.

On est sauvage comme on peut gaat van realisme over in een klucht, en dan van een klucht in tragiek. Het collectief Greta Koetz experimenteert met nieuwe, bevrijdende vormen van kunstcreatie en gaat absurde en meedogenloze humor niet uit de weg. De opeenvolgende improvisaties verkennen de spanningen die tijdens een maaltijd kunnen opflakkeren en de machtsdynamiek die er postvat. Iedereen kent wel het gevoel van eenzaamheid dat je tijdens een etentje kan bekruipen, als de avond zich eindeloos voortsleept van de ene sociale conventie naar de andere. Greta Koetz weet uit die – al bij al banale – situatie een waar theaterlabo te destilleren. Deze eerste voorstelling van het gezelschap barst van de inventiviteit en van de rake observaties over hoe mensen met liefde en vriendschap omgaan.

Kalender

 • - 20:30
 • - 19:30

  Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" na de voorstelling

 • - 20:30
 • - 20:30
 • - 20:30
 • - 20:30

  Inleiding - 20:00

 • - 19:30
 • - 20:30
 • - 20:30
 • - 20:30

Informatie

Taal

fr

Plaats

Salle Jacques Huisman

Duur

80’

Meer rond de voorstelling

Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" 22.01.2020

Inleiding 28.01.2020 – 20:00 (15')

Casting

Creatie  
02.02.2019 - Festival de Liège

 

Creatie van 
Collectif Greta Koetz

Met 
Marie Bourin
Antoine Cogniaux
Sami Dubot
Thomas Dubot
Léa Romagny

Repetitor zang 
Jean-Pierre Urbano
Sami Dubot

Technische leiding 
Nicolas Marty

Geluidsontwerp 
Maxime Glaude

Productie 
Collectif Greta Koetz

Coproductie 
Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Mars – Mons Arts de la Scène, Maison de la Culture de Tournai/Maison de Création, la Coop asbl et Shelter Prod

Met de steun van
la Fédération Wallonie-Bruxelles (Service Théâtre), taxshelter.be, ING et du tax-shelter du gouvernement fédéral belge, de l’ESACT-Conservatoire royal de Liège, “Tremplin Pépites & Co” – L’ANCRE – Théâtre Royal, le Festival de Liège, le Festival “Ecoles de passage” – Metz – Théâtre des Doms Avignon, La Chaufferie-Acte 1.

Scenografie en kostuumontwerp 
Ateliers du Théâtre National Wallonie-Bruxelles

 

Cie Artara begeleidt het Collectif Greta Koetz in het raamwerk van zijn actie ter bevordering van de integratie en professionele structurering van jonge kunstenaars 

© Théâtre National Wallonie-Bruxelles