Onze wegen kruisen elkaar terug op het moment van de zomerzonnewende

Soms kun je alleen maar stil worden. Herinneringen en bespiegelingen strijden om een plekje op het voorplan, om ten slotte plaats in te ruimen voor het opdoemende onzichtbare.

Onze wegen kruisen elkaar terug op het moment van de zomerzonnewende, al zullen de omstandigheden vast en zeker nog enige tijd ongewoon blijven. We worden nog meer dan tevoren gesterkt door een vaste overtuiging die ons project blijft doordesemen: de intense ervaring die we met z’n allen beleven in onze ontmoeting met een kunstenaar, hier en nu, van mens tot mens, zal steeds een onmisbaar instrument blijven om de fragmenten van ons wezen terug in elkaar te passen.

Uw vele steunbetuigingen gingen ons recht naar het hart en hebben ons in staat gesteld om deze editie aan te passen en af te ronden.

En hier staan we dan met onze toekomstige helden: de verhalenbouwers van het nieuwe seizoen 2020-2021. We zullen u op een veilige en verantwoorde manier in het theater kunnen verwelkomen om hun werk te ontdekken en het verhaal van hun zoektocht te beluisteren.

Wij danken u hartelijk omdat u hen de afgelopen weken niet vergeten bent.
Wij danken u hartelijk omdat u ook morgen aan hen blijft denken.

Fabrice Murgia
20.06.2020

_______

Guerre-guérison (2018), in Blanc maquillage in het Institut de lutte contre le cancer, Bergonié.

De afbeelding toont een vrouwelijke dokter te paard in een ziekenhuis dat nog volop in aanbouw is. De nachtelijke rit wordt gedreven door iets onbestemds, misschien wel de confrontatie met de angst... Deze foto maakt deel uit van een artistiek bouwwerk, dat een debat omsluit over de onmiskenbare gelijkenissen tussen de taal van de artsen en die van de militairen.