Festival des Blocs

What's up this year ?

2020, een historisch jaar.

Deze gezondheidscrisis treft de meest kwetsbare mensen het hardst: maatschappelijk werkers, geïsoleerde mensen, mensen die bescheiden wonen of überhaupt dakloos zijn,
De economische crisis heeft een zwaardere impact op sectoren die weinig uitzicht hebben op herstel, zoals de evenementen- of de culturele sector.

En toch ontstaan uit deze sectoren creatieve oplossingen, bewegingen van veerkracht en moed, die we in tijdens ons project bewonderen en willen eren.

Het voornaamste doel van 'Des Blocs' is het creëren van een verbinding tussen doelgroepen waarvan de paden gewoonlijk niet kruisen, onwaarschijnlijke ontmoetingen waaruit een nieuwe gelijkgezindheid ontstaat.

De huidige context wordt gekenmerkt door fysieke afstand. Het heeft ons werk uiteraard ingewikkelder gemaakt, maar heeft ook bevestigd dat kunst en cultuur belangrijker zijn dan ooit en dat 'samenzijn' een van de grondslagen is van 'samenleven'.

Dus,

Ter ondersteuning van de kunstenaars, de sociaal-culturele animatoren, de technici van de show,

Door gehechtheid aan de bewoners van de Cité Modèle,

Om de blokken om te vormen tot een grote gemeenschappelijke tuin die de 10 hectare van de koninklijke familie in verlegenheid zou brengen,

Hebben we besloten om de 4e editie van het Festival Des Blocs te laten doorgaan.

Onze tournee ("le Tour Des Blocs") is uitgesteld tot volgend jaar, maar ons jaarlijkse festival vindt plaats op 3 oktober 2020 op de Cité Modèle, tenzij er tegen die tijd nieuwe maatregelen worden opgelegd.

Wie zegt uitzonderlijk jaar, zegt ook uitzonderlijke editie. Inderdaad, dit jaar organiseren we een speciaal festival MAGGIE DES BLOCS.... In tegenstelling tot wat we normaal doen, nodigen we met tegenzin enkel buurtbewoners uit op het festival. Het is verstandiger om grote bijeenkomsten te beperken om te voorkomen dat het virus zich van het zuiden naar het noorden en van het oosten naar het westen van Brussel (en vice versa) verspreidt.

Zoals elk jaar zal een deel van het programma van het festival bestaan uit de creaties van de workshops die we deze zomer organiseren (onder zeer bijzondere omstandigheden, zoals u zich kunt voorstellen!) en door externe kunstenaars die we voor de gelegenheid uitnodigen. Een deel van het programma zullen we live streamen op onze netwerken.

We betreuren dat we u niet kunnen verwelkomen op het festival, zoals elk jaar. De prioriteit die aan de inwoners van de Cité Modèle wordt gegeven, is een veiligheidsmaatregel die u zeker zal begrijpen.

Vrienden van Des Blocs, we kijken er naar uit om u te zien op de volgende tournee, waarvan de data in de nabije toekomst zullen worden gecommuniceerd.

Tot dan, take care!
Team Des Blocs

Programma