Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

VOIX.E.S

Een seizoen lang luisteren

© Théâtre National

VOIX.E.S, zo heet het parallel klankseizoen dat wij u willen aanbieden in het Théâtre National Wallonie-Bruxelles. Een programma met nieuwe creaties, fictie en theaterreeksen.


VOIX.E.S is een programmering die zich beweegt binnen de radiodimensie, waarin wij werken zullen presenteren die speciaal zijn gemaakt om te worden beluisterd.

Ter opwarming verwelkomen wij u met reeds bestaande producties, waarvan de thema's aansluiten bij de vraagstukken die het Théâtre National nauw aan het hart liggen. Daarnaast stellen we u ook nieuwe creaties voor. Op basis van stukken die reeds werden opgevoerd of waar nog aan gewerkt wordt, neemt het Théâtre National de productie in handen van presentaties in audioformaat. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan Crépuscules, een vertoning die afgelopen zomer werd gecreëerd door Fabian Fiorini, Nicolas Buysse en Greg Houben. Ook zullen wij twee studiocreaties volledig aanpassen voor deze gelegenheid: Paying for it van het Collectif La Brute en La Bombe humaine van Eline Schumacher en Vincent Hennebicq.

De eerste werken komen beschikbaar via een WebApp die wij speciaal voor deze gelegenheid ontwikkeld hebben, en de programmering zal vervolgens van week tot week worden vervolledigd.

De toegang is volledig gratis.

De programmering is alleen beschikbaar in het Frans.

voixes.theatrenational.be

© Gloria Scorier