Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Om een deel van het traject te delen

Kunstenaars verbonden

De ontwikkeling van een ambitieus en genereus project vergt tijd. Creatie vergt daarnaast ook geduld en middelen. Door de kunstenaars actief bij het project te betrekken, neemt het Théâtre National Wallonie-Bruxelles zijn rol op als plaats van creatie en wordt het een testomgeving waar de meest uiteenlopende ervaringen worden ontwikkeld, zowel op esthetisch vlak als in de relatie met het publiek.

Met het oog op de ontwikkeling van deze nieuwe artistieke ensembles, die hun echte samenhang pas vinden in hun vermenging, omringt het Nationaal Theater zich gedurende de komende vijf jaren met geassocieerde kunstenaars. Om deze unieke, duurzame en noodzakelijke band met het carrièreverloop van elke kunstenaar tot stand te brengen. Om een deel van het traject met de teams en het publiek te delen. Om een werkrelatie tot stand te brengen die vrij is van alle beperkingen en waarin alle deelnemers elkaar aanvullen.

Kunstenaars verbonden met het Théâtre National Wallonie-Bruxelles :

voor het toneel
Anne-Cécile Vandalem
Le Raoul Collectif
Gaia Saitta
Clément Papachristou

voor de dans
Ayelen Parolin
Hendrickx Ntela

voor literatuur en slam
Caroline Lamarche
Joëlle Sambi

Allen zijn zij afkomstig uit Brussel, op grond van hun opleidings- of creatieparcours. Allen hebben zij hun eigenheid en een nieuwe horizon die ze willen veroveren

© Théâtre National Wallonie-Bruxelles