Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Het creëren en onderhouden van verbondenheid

Relatie met het publiek

Nee, het Théâtre National is geen versterkte burcht! 

Het bemiddelingsteam is er om alle toeschouwers te ontvangen, zelfs – ja zelfs vooral! – zij die nog nooit een voet in het theater hebben gezet. In onze werking staat de relatie met het publiek centraal, en die spoort met onze keuze voor een open en toegankelijk programma. 

Het Théâtre National opent zijn deuren voor scholen, verenigingen, studenten of nieuwsgierigen allerhande. Het bemiddelingsteam biedt aangepaste rondleidingen aan, staat in voor de bekendmaking van het programma en helpt de toeschouwer om de aangeboden artistieke werelden binnen te treden. 

Met formules “op maat” die de banden over een lange periode aanhalen, stelt het Théâtre National alles in het werk om de toegang tot het werk te vergemakkelijken en van het theaterbezoek een constructieve ervaring te maken. Via praktische workshops, ontmoetingen met kunstenaars en publieke bijeenkomsten rond één of meerdere thema’s wil het Théâtre National rechtstreekse ervaringen met de podiumkunsten creëren, in een transversale aanpak die niemand uitsluit, hoe verschillend onze culturen en onze afkomst ook mogen zijn.

mediation@theatrenational.be

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024