Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Filmvertoningen /
La désobéissance au cinéma

07 & 14.02.2022
Filmvertoningen

Als vervolg op de voorstellingen van Désobéir zal bioscoop Palace op twee opeenvolgende maandagen twee fictiefilms vertonen rond het thema ongehoorzaamheid.

 

Les Géants van Bouli Lanners
07.02.22 - 19:00

Comme chaque été, délaissés par une mère de plus en plus absente, Zak, 14 ans, et Seth, 13 ans, se retrouvent seuls et sans argent dans la maison de campagne familiale. Dégoutés, ils s’attendent encore une fois à passer des vacances de merde. Mais cette année-là, ils rencontrent Danny, un ado déluré du coin. Ensemble, en pleine crise de rébellion et blindés de leurs certitudes, ils vont explorer un espace de liberté insensé et commencer enfin la grande et périlleuse aventure de leur vie.

reservatie

 

Thelma et Louise van Ridley Scott
14.02.2022 - 19:00

Thelma is getrouwd met Darryl die zijn vrouw het liefst achter het aanrecht ziet, zodat hij ongestoord naar de televisie kan kijken. De tien jaar oudere Louise werkt als serveerster in een eethuis; haar musicerende vriend is zelden thuis. Om de sleur te doorbreken trekken de twee vriendinnen er een paar dagen op uit in de oude, open Ford Thunderbird 1966 cabriolet van Louise. De ontwikkelingen raken in een stroomversnelling als Louise bij een bar een man neerschiet.

reservatie

 

De vertoningen vinden telkens op maandag in Le Palace plaats.

Kalender

  • - 19:00

    Les Géants - Bouli Lanners

  • - 19:00

    Thelma & Louise - Ridley Scott

Informatie

Plaats

Cinéma Palace

© Haut et Court
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024