Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
MàD¹ Caroline Lamarche

Les Cartographies de l’avenir

Les guêpes rouges-théâtre

11 > 12.03.2023
Filosofisch theater

Een grote tafel, bedekt met een groot wit blad, twee actrices, een spel kaarten om de toekomst te voorspellen en dertig spelers: volstaat dit om de toekomst in kaart te brengen? Als je komt kijken naar Les Cartographies de l'avenir van de Compagnie Les guêpes rouges-théâtre, zou je kunnen denken van wel! Hoe moet je investeren in de toekomst? Hoe kunnen we alles plannen om op die manier meer doordacht te handelen?

Hier komt geen Tarot de Marseille of voorgevoel aan te pas. Ruim baan voor collectief empowerment en een gevoelige, filosofische en performatieve agora! De kaarten staan voor de vragen die we in het heden gezamenlijk kunnen vouwen en ontvouwen: welke kleur heeft de toekomst? Wat blijft er nog te doen? Een ideaal, doordacht en geëngageerd schrijven over de toekomst, gebaseerd op de banden die gesmeed worden tussen verschillende mensen, en spelend met verschillende niveaus. Doe je inzet!

Kalender

  • - 14:00
  • - 16:45
  • - 18:45
  • - 13:00
  • - 15:00

Informatie

Taal

fr

Duur

60'

Plaats

Foyer comédiens

Over

Verminderde capaciteit: 30 personen

Tarief

9 / 12 €

Casting

Conception, mise en scène et jeu 
Rachel Dufour

Jeu
Chrystel Pellerin
Rachel Dufour

Collaboration philosophique
Gérard Guièze

Compagnie conventionnée par le Ministère de la Culture et de la Communication / Drac Auvergne-Rhône-Alpes et par la Ville de Clermont Ferrand. Compagnie labellisée « Compagnie Région Auvergne-Rhône-Alpes » et conventionnée. Elle bénéficie d’une Aide au projet de territoire du Conseil Départemental du Puy-de-Dôme.

© Marielle Pommier / Anne Corny
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024