Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Festival des Mots à Défendre

MàD¹

Caroline Lamarche

10 > 13.03.2023

Een snuifje klimaat en sociale rechtvaardigheid hier, een vleugje zusterliefde daar, vervolgens een verhaal over dieren toevoegen tegen een achtergrond van biodiversiteit. Ineens wil je rondlopen tussen verschillende halteplaatsen, uit volle borst zingen en dansen op instrumentale en elektroakoestische muziek. Volop genieten bij MàD, met planeten en sterren in je ogen!

Een nieuw festival, met het woord als hoeksteen, dat bij deze eerste editie gespreid is over twee lange weekends Een literair, hybride, poëtisch en geëngageerd evenement, dat van het podium zijn thuishaven maakt. Je vangt de echo op van de vraag Pourquoi nous battons-nous? Caroline Lamarche is de centrale figuur tijdens dit eerste weekend van de MàD.

Caroline Lamarche is romanschrijfster, auteur van korte verhalen, dichteres en columniste. Ze is ook geassocieerd auteur van het Théâtre National Wallonie-Bruxelles. Voor haar bundel Nous sommes à la lisière werd ze onderscheiden met de Goncourtprijs voor korte verhalen 2019 en ze heeft de naam subversief te zijn zonder kabaal te maken.

 

In samenwerking met Master en Arts du Spectacle vivant / Université Libre de Bruxelles ; ULB Culture ;  Master en Interprétation du Conservatoire Royal de Bruxelles ; DramaCité ; média Latitudes ; Maison des Sciences Humaines (MSH-ULB); Institut des Hautes Etudes de Belgique (IHEB) ; Passa Porta ; ICORN (International Cities Of Refuge Network) ; Midis de la Poésie ; Tulitu ; L’Arbre de Diane ; Librairie Météores ; Théâtre de Liège - Centre européen de création théâtrale et chorégraphique ; Café Congo.
Met de steun van Wallonie-Bruxelles International.

Download

Twee formules om je eigen programma te maken!
Het festival Mots à Défendre biedt zes dagen festival, verdeeld over twee weekends. Kies voor het Abo 3 of het Abo 5 en creëer je eigen ervaring via een rijk en hybride programmma.
Abonnement 3 - € 24
Abonnement 5 - € 35* Inschrijvingen staan op naam. Ze zijn geldig voor beide weekends, behalve voor Les Cartographies de l'avenir, Liquides Lyriques + Spoken words & Queer en sommige workshops.

© Gloria Scorier