Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
MàD² Joëlle Sambi

Contes défaits

Claire Olirencia Deville

19.03.2023 · 14:30
Verhalen voorgelezen

Hou je van gekke, ongewone verhalen, op het randje van de zenuwinzinking? Ontdek dan Contes défaits! De vier verhalen - Les deux sœurs, La fée cassée et le mauvais génie, La fée Kai et Le renard plat - komen voort uit de kleurrijke verbeelding van Claire Olirencia Deville.

Het verhaal ontspint zich rond twee zussen die proberen om het koninkrijk overeind te houden, ondanks de tegenslagen van hun moeder en grote geldzorgen. Er zijn ook zeemeerminnen zonder papieren, een fee die als elf geboren werd, een volkomen platte vos, en een geest die opgesloten zit in zijn lamp.

De kern bestaat uit de dringende behoefte om verhalen te vertellen die de schijnwerpers richten op « personages die omwille van raciale stereotypen met de vinger gewezen worden, queer personen, gehandicapten, met lichamen die niet voldoen aan de normen van het mediadictaat », aldus de auteur. We verheugen ons bij voorbaat!

Kalender

  • - 14:30

    Ontmoeting na de voorstelling · 15'

Informatie

Taal

fr

Duur

50'

Plaats

Grande Salle

Kids

7 +

Tarief

5 €

Casting

Avec
Soufian El Boubsi
Nora Kasa-Vubu
Leila Putcuyps

Met de steun van
la Fédération Wallonie-Bruxelles, Service des lettres jeunesse, Commune d'Ixelles, Théâtre Marcelis, Maison Poème, Résidence d'Ecriture Enfants Admis/Compagnie Maps, Passa Porta.

© Cathy Beauvallet
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024