Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Festival des Mots à Défendre

MàD²

Joëlle Sambi

17 > 19.03.2023

Drie generaties Congolese vrouwen die het podium betreden. De draad van verhalen die de genderproblematiek in Europa onderzoeken wordt via Libanon teruggewonden tot in Afrika. Zowel hier als daar worden fundamentele vrijheden verdedigd. Plotseling wil je worstelen, je laten masseren, andere uitdrukkingsvormen zoeken met woorden en lichamen. In MàD bevrijd je jezelf en schreeuw je je vrijheid uit!

Een nieuw festival, met het woord als hoeksteen, dat bij deze eerste editie gespreid is over twee lange weekends Een literair, hybride, poëtisch en geëngageerd evenement, dat van het podium zijn thuishaven maakt. Je vangt de echo op van de vraag Pourquoi nous battons-nousJoëlle Sambi is de eregast van dit tweede MàD weekend.

Joëlle Sambi is dichteres, slammer, feministe, LGBTQA+ activiste. Ze is ook geassocieerd auteur van het Théâtre National Wallonie-Bruxelles. Ze werd bekroond met de Scamprijs voor het Literaire Parcours 2021 en wordt beschouwd als een van de meest geëngageerde en innemende figuren op de huidige scène, tussen Brussel en Kinshasa.

 

In samenwerking met Master en Arts du Spectacle vivant / Université Libre de Bruxelles ; ULB Culture ;  Master en Interprétation du Conservatoire Royal de Bruxelles ; DramaCité ; média Latitudes ; Maison des Sciences Humaines (MSH-ULB); Institut des Hautes Etudes de Belgique (IHEB) ; Passa Porta ; ICORN (International Cities Of Refuge Network) ; Midis de la Poésie ; Tulitu ; L’Arbre de Diane ; Librairie Météores ; Théâtre de Liège - Centre européen de création théâtrale et chorégraphique ; Café Congo.
Met de steun van Wallonie-Bruxelles International.

Download

Twee formules om je eigen programma te maken!
Het festival Mots à Défendre biedt zes dagen festival, verdeeld over twee weekends. Kies voor het Abo 3 of het Abo 5 en creëer je eigen ervaring via een rijk en hybride programmma.
Abonnement 3 - € 24
Abonnement 5 - € 35* Inschrijvingen staan op naam. Ze zijn geldig voor beide weekends, behalve voor Les Cartographies de l'avenir, Liquides Lyriques + Spoken words & Queer en sommige workshops.

© Gloria Scorier