Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
MàD² Joëlle Sambi

Pour un temps sois peu

Laurène Marx
Fanny Sintès

19.03.2023 · 16:00
Theater

Pour un temps sois peu is het gedetailleerde verhaal van een transvrouw. De details zijn gevaarlijk, wreed en authentiek, verteld door iemand die het allemaal echt heeft meegemaakt, aan den lijve en in haar vriendschap. Pour un temps sois peu is een manifest, een herovering van de intieme trans-spraak.

Te midden van dit alles zijn er de “details”: de maatschappelijke vragen, afkomstig uit het parcours van de trans, de relatie tot het feminisme, de onontkoombaarheid van de binariteit, de moeilijkheid om lief te hebben en een liefde te kiezen in een wereld van heteronormale seksualiteit. Om tenslotte bij de meest voor de hand liggende keuze te belanden: proberen om de complete, perfecte vrouw te zijn, die niet wordt opgemerkt, die niet langer trans is, die hetero is en die niets meer in twijfel trekt zodat ze zelf niet in vraag wordt gesteld. Het belangrijkste is te accepteren dat je weinig bent en jezelf ervan te overtuigen dat je veel bent, zodat je je niet realiseert dat je misschien niets bent.

Prix spécial du Jury de la Librairie Théâtrale 2022.
Pour un temps sois peu is uitgegeven door Théâtrales, in de collectie "Répertoire contemporain", met de steun van het Festival van Lyncéus.
Het verzamelde toneelwerk van Laurène Marx wordt beheerd door het agentschap Althéa van uitgeverij Théâtrales, uitgever en agent van de auteur.

Kalender

  • - 16:00

Informatie

Taal

fr

Duur

90'

Plaats

Studio

Tarief

9 / 12 €

Casting

De et avec
Laurène Marx

Mise en voix 
Fanny Sintès

© Pauline Le Goff
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024